Facebook Twitter Email

Înghețata servită în casă era, în urmă cu șapte-opt decenii, în mediul rural timișean, un lux. Nu se făcea să fii sărac și să mănânci înghețată ca desert!

Acest rafinat produs se putea cumpăra doar la cofetăria din centrul satului sau pe stradă, la vânzătorul ambulant.

În comuna Răchita aflăm rețeta acelor ani.

“Avem nevoie de 3 ouă întregi, 1/2 litri lapte, 120 gr. zahăr pudră, 1 praf vanilat. Acestea le amestecăm și le batem bine cu telul. Vasul se pune la foc potrivit și amestecăm în continuare conținutul cu telul, până se îngroașă. Încercăm consistența prin introducerea unei linguri în cremă. Dacă lingura rămâne îmbrăcată în cremă, înseamnă că e gata. Lăsăm să se răcească complet și turnăm în tăvițele frigiderului, unde lasăm să se răcească”, a dezvăluit rețeta înghețatei de casă, pentru AGERPRES, Doina Jivan din Răchita.

Vă aduceți aminte de frigiderele Fram, care aveau tăvițele acelea mici pentru gheață? Ca desert, se puneau în pahar/cupă câte două-trei cubulețe, nu mai mult. Și copiii se mulțumeau cu atât…

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva