Facebook Twitter Email

Ia parte la competiţii naţionale şi internaţionale de fizică, astronomie, astrofizică şi inginerie. Are cunoştinţe la nivel de facultate, deşi are abia 16 ani şi este elev în clasa a X-a la Timişoara. Codrin a câştigat şase medalii la olimpiadele naţionale, iar de curând s-a întors cu bronz de la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. Codrin este elev al Liceului “Grigore Moisil”. Şcoala românească nu este încă pregătită să susţină elevii care fac performanţe, consideră elevul.

0
La Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, Codrin a fost fizicianul echipei. Elevul spune că probele practice au depăşit cu mult experimentele făcute în laboratoarele şcolare din România.

Profesoara lui de fizică spune că elevii pasionaţi de o anumită materie au, de cele mai multe ori, nevoie doar de îndrumare din partea dascalului.

Învăţământul românesc ar trebui să se gândească la vârfurile pe care le are. Ceea ce este trist e faptul că de multe ori aceşti copii sunt obligaţi să desfăşoare nişte activităţi pe care nu şi le doresc şi pe care ar putea să le deşfăşoare singuri, fără să se plictisească, a declarat Dorina Cucu, profesoară de fizică.

Performanţa cere multe ore de muncă individuală şi chiar renunţarea la timpul liber.

Codrin se pregăteşte intens pentru Olimpiadele Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică. Citeşte articole de pe internet şi cărţile procurate de părinţii lui.

Astronomia şi astrofizica nu fac parte din programa şcolară. Cât priveşte facultatea – în ţară sau afară – mai are timp să se gândească.

 

– See more at: http://stiri.tvr.ro/elev-la-nivel-de-facultate–are-16-ani-si-sapte-medalii-la-olimpiade-nationale-si-internationale_61019.html#sthash.i9JLk1UV.58p6MfXg.dpuf

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva