Facebook Twitter Email
Oamenii pe care îi iubim nu sunt perfecţi.

Au defecte, dar cu toate astea ţinem la ei. Avem siguranţa că sunt undeva, acolo, şi că atunci când vom avea nevoie de un sfat sau o îmbrăţişare ne vor fi alături necondiţionat. Chiar dacă sunt departe, nu încetăm să ne gândim la ei şi să ne susţinem reciproc.

Suntem mândri de prietenii noştri, chiar dacă nu se îmbracă mereu modern, nu îşi asortează îmbrăcămintea sau nu au un ten perfect.

Când prietenii noştri greşesc, îi luăm deoparte şi le atragem atenţia cu blândeţe, îi ajutăm atât cât putem şi cât ne lasă. Pentru că nu au nevoie să fie arătaţi cu degetul sau mânjiţi cu noroi, ci mai de folos le sunt sprijinul şi chiar criticile constructive.

Ca orice oameni, şi prietenii noşti au făcut greşeli în trecut, dar sunt hotărâţi să înveţe din ele şi să fie mai buni, să se schimbe în bine. Uneori e necesar să fie puţin împinşi de la spate, motivaţi.

Ne mai dezamăgesc, uită să ne sune, întârzie la întâlniri, lăsându-ne să-i aşteptăm în frig. Dar îi iertăm şi trecem peste, pentru că nici noi nu suntem perfecţi.

Atunci, de ce să nu iubim România, aşa cum este ea, ca pe un prieten drag? De ce să nu-i iertăm greşelile? De ce să n-o ajutăm să fie mai bună, în loc să ne plângem de defectele ei?

România are un trecut în clar-obscur, cu o istorie neliniştită, pe alocuri tulbure; nu îmbracă întotdeauna haine la modă, mai are de lucrat la înfăţişare, la brand. Uneori, refuză cu încăpăţânare să facă ceva în loc să aştepte cu mâinile-n sân. Mai calcă strâmb, ne dezamăgeşte aşteptările, rămâne în urmă mai mult decât s-ar cuveni. Uită deseori să fie optimistă. Din când în când e leneşă şi se pune mai greu în mişcare. Desigur, nu e perfectă. Dar, ca orice prieten, are nevoie de ajutor şi susţinere din partea fiecăruia dintre noi pentru a se schimba. Are nevoie de mai puţină bârfă şi mai multă treabă. Pentru că material există

România nu este perfectă, însă este a noastră. Cu drumuri mereu în reparaţii, pasivitate, trafic neprietenos, dezamăgiri sau economie dezorientată. Dar şi cu peisaje şi clădiri de vis, oameni hotărâţi, locuri liniştite, credinţa în mai bine, speranţe, zâmbete colorate

Sursa : http://www.romaniapozitiva.ro  Autor: Andra Calenic

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva