Facebook Twitter Email

Știuca umplută este unul din preparatele culinare găsit în orice pensiune din Delta Dunării, rețeta ușor de făcut fiind însă recomandată doar în cazul în care, din diferite motive, cei care vor să o deguste nu reușesc să ajungă în concediu în Deltă.

Foto: (c) Bogdan BĂRBULESCU / Arhiva AGERPRES

Pentru acest preparat, este nevoie de o știucă de cel puțin un kilogram și jumătate de pe care, cu ajutorul unei linguri sau al unui cuțit, se scoate pielea.

‘Această operațiune (scoaterea pielii de pe știucă n.red.) trebuie făcută cu foarte mare grijă să nu se rupă carnea. Se scot apoi șira spinării și carnea știucii, doar ultima fiind tocată prin mașină. Se adaugă ceapă, un morcov, un cartof răzuit, condimente, piper și sare, care se călesc la foc mic timp de cinci sau zece minute’, spune Mihaela N., în vârstă de 30 de ani, din satul Murighiol.

După ce umplutura călită s-a răcit, se umple știuca, apoi se coase acolo unde peștele s-a tăiat pentru a fi umplut, iar totul se dă la cuptor. ‘Din când în când, știuca se unge cu ulei din tavă pentru a nu prinde crustă’, afirmă Mihaela.

Preparatul, potrivit sursei, se servește rece, cu lămâie, ca aperitiv, sau caldă cu garnitură de legumă, ca fel principal, alături de un pahar cu vin alb sec sau demisec, după preferința celui ospătat.

AGERPRES / (A — autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frățilă)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva