Facebook Twitter Email

Expoziția “Bucureștiul văzut prin ochii tăi”, cuprinzând aproximativ 400 de fotografii ale Capitalei, a fost vernisată vineri pe Aeroportul “Henri Coandă”.

Foto: (c) Simion MECHNO / Arhiva AGERPRES

Directorul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, Traian Radu Negrei, a precizat că au fost selectate fotografii dintre acelea care au fost realizate în timpul concursului “Ochiul magic” din mai 2014, la care au participat 1.715 de concurenți din București, provincie și din afara țării.

El a amintit că cele 400 de fotografii câștigătoare ale concursului se regăsesc într-un album de prezentare a Capitalei, denumit “Bucureștiul văzut prin ochii tai”.

“Sunt fericit că încă de la poarta de intrare în Capitală cetățenii străini care ne vizitează țara pot vedea cele mai frumoase instantanee, monumente arhitecturale sau peisaje reprezentative pentru orașul nostru”, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit acestuia, nu este o expoziție oarecare, ci una despre Bucureștiul văzut prin intermediul camerelor de fotografiat ale profesioniștilor sau ale amatorilor atât de la noi din țară, cât și din străinătate.

“Noi suntem Bucureștiul, noi dăm viață acestui oraș, îl facem să vibreze, să se modernizeze și să semene din ce în ce mai mult cu capitalele europene”, a afirmat Oprescu.

El a spus că România trebuie să arate mai des ceea ce este ea, o țară care poate să își spună cuvântul cu demnitate.

“Dorința noastră este de a fi văzuți așa cum suntem, un popor de oameni liniștiți, muncitori, de profesioniști, care vor la rândul lor să fie respectați”, a adăugat Oprescu.

La acest eveniment dedicat Zilei Europei, organizat de Primăria Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, alături de Compania Națională Aeroporturi București, au participat printre alții și fostul președinte Emil Constantinescu și prefectul municipiului București, Nicolae Petrovan.

Expoziția va fi deschisă până pe 31 august.

AGERPRES/ (A — autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niță)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva