Facebook Twitter Email

România a înregistrat un nou record demn de Guinness Book World of Records, când, la 21 martie 2012 a fost omologată o rochie de mireasă a cărei trenă a avut o lungime de 2.823 de metri.

Foto: (c) Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES

Pentru rochia și trena confecționate de Andree Salon, au fost folosite 4.700 metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jakard, 45 metri de căptușeală, 5,5 metri corset din dantelă chantilly, pe care s-au cusut perle de 2,2 milimetri, mărgele de diverse dimensiuni, paiete de șase milimetri. Au fost folosite, de asemenea, 1.857 ace de cusut, 150 de papiote de ață de cusut și au fost necesare 100 de zile de lucru.

Foto: (c) Angelo BREZOIANU / Arhiva AGERPRES

Prezentarea rochiei a beneficiat de o acțiune mai puțin obișnuită. Pentru a fi cât mai vizibilă și mai ușor de măsurat, trena a fost legată de un balon cu aer cald, care a fost ridicat de-a lungul a mai multor ore.

Rochia de mireasă și trena acesteia au putut fi admirate în perioada 23-25 martie în Piața Constituției, în cadrul ultimului târg de nunți al sezonului 2012 — Mariage Fest.

România și-a depășit astfel propriul record din 2009, când a realizat o rochie având o trenă de peste 1.500 de metri, dar și pe cel al Olandei de 2.488 de metri din același an.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Horia Plugaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva