Facebook Twitter Email

Expoziția “Opus 5 – Soleil de l’Est – Incursiuni în pictura contemporană românească”, ce cuprinde lucrări semnate de artiștii Robert Koteles, Corneliu Vasilescu, Cristian Sida, Dan Cioca și Mariana Cinteanu, va fi găzduită, în perioada 17 aprilie – 28 mai, de Galeria Institutului Cultural Român de la Viena.

Foto: (c) George CĂLIN / Arhiva AGERPRES

Potrivit unui comunicat al ICR Viena, transmis AGERPRES, în cadrul vernisajului, care va avea loc vineri, președintele Asociației Soleil de l’Est, Michel Gavaza, va prezenta publicului detalii despre expoziție și artiști, albumul “Presences de la peinture contemporaine roumaine en France avec Soleil de l’Est” (Editura ICR, 2013) și volumul “Dan Cioca: album monografic” (Editura ICR, 2014).

Expoziția, la care intrarea este liberă, este organizată în colaborare cu Asociația Soleil de l’Est.

Asociația Soleil de l’Est a fost înființată în urmă cu 20 de ani cu scopul de a promova schimbul cultural între statele est-europene și de a promova arta din acest spațiu în Europa Centrală.

Expozițiile reprezintă o etapă firească a unui proces care a debutat în anul 2001 și care presupune ca în fiecare an o serie de artiști să fie invitați să participe la un atelier de creație, mai informează ICR Viena.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva