Facebook Twitter Email


 

  • Un studiu comun al US Geological Survey si Guvernului irakian arata ca Irakul detine unele dintre cele mai mari depozite de fosfati din lume, aprox. 9% din rezervele mondiale, ocupand locul doi dupa Maroc. Fosfatii sunt utilizati pe scara larga in fabricarea fertilizatorilor agricoli.

 

  • Ministrul Petrolului Abdul Karim Luaibi a anuntat ca productia de petrol va creste de la 2,7 mil.barili/zi la 3 mil.barili/zi la sfarsitul anului 2011. Ministerul implementeaza un plan fara precedent in istoria industriei petroliere irakiene si construieste proiecte gigantice de infrastructura in scopul atingerii tintei de 12 mil.barili/zi pana in 2017.

 

  • Abdul-Mahdi al-Amedi, seful Departamentului Contracte si Licente din MInisterul Petrolului a confirmat ca Irakul intentioneaza sa organizeze o “mini licitatie” pentru campul petrolier Nasiriyah datorita interesului manifestat de companiile Chevron, ENI si Nippon Oil. Castigatorul licitatiei va trebui sa dezvolte campul de 5 mld.barili si sa construiasca o rafinarie cu o capacitate de 300.000 barili/zi.

 

  • Cabinetul Irakian a aprobat proiectul contractului in valoare de 468,5 mil.USD cu firma italiana SAIPEM pentru construirea unei platforme petroliere de masura si control in terminalul petrolier de export Basra.

 

  • Cabinetul irakian a fost de acord sa modifice termenii contractului dintre firma sud-coreana STX si Ministerul Electricitatii. Capacitatea, care va fi conectata la reteaua nationala pana la 1 iulie 2012, va fi redusa de la 2500 MW la 900 MW. Prima transa de plata din partea guvernului va creste de la 5 la 15%.
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva