Facebook Twitter Email

Ciclistul roman Eduard Novak a câștigat, sâmbătă, medalia de argint în proba de 4 kilometri contratimp, categoria C 4, din cadrul Campionatelor Mondiale de paraciclism de la Apeldoorn, în Olanda.

Foto: (c) Arhiva AGERPRES

Pe velodromul Omnisport din Alperdoorn, denumit și ”epicentrul eroilor pe pistă”, Eduard Novak a fost devansat, în finală, de ciclistul slovac Jozef Metelka, deținător al recordului mondial la această probă. Un alt român, Robert Tămîrjan, s-a clasat pe locul 15.

După premiere, Eduard Novak a scris pe o rețea de socializare că este bucuros pentru acest rezultat, care îl readuce în topul celor mai buni paracicliști din lume și care reprezintă încă un pas către titlul paralimpic de la Rio de Janeiro 2016.

”Sunt bucuros pentru acest rezultat, care mă readuce în topul celor mai buni paracicliști. Este înca un pas pe care îl fac în a-mi atinge scopul — Aur la Paralimpiada din RIO 2016. Vă mulțumesc pentru sprijin și încurajări și sper ca împreună să facem din ciclism noul sport național”, a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria România, câștigând medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012 și fiind deținătorul mai multor titluri mondiale.

La Apeldoorn, Novak a ocupat și locul 6 în proba de urmărire.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Mihai Țenea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva