Facebook Twitter Email

Cea de-a cincea ediție a Turneului Internațional Pianul Călător se va desfășura în perioada 22 martie – 20 mai, la Galați, Brașov, Reșița, Timișoara, Pitești, Bușteni, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Luduș, Baia de Arieș, Alba Iulia, Deva, București, Tulcea, Roman, Chișinău, Bârlad, Iași și Bistrița-Năsăud.

Foto: (c) Alex MICSIK / Arhiva AGERPRES

“Traseul străbătut va acoperi toate zonele istorice ale țării, Horia Mihail poposind în 20 de localități pentru a susține recitaluri sau concerte cu orchestra. La Tulcea și la Roman, pianistul se va reîntâlni și cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013 și 2014”, precizează organizatorii într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Recitalul lui Horia Mihail cuprinde cele șase Klavierstucke op. 118 de Johannes Brahms, “Apres une lecture de Dante”, de Franz Liszt și Carnaval Op. 9 “Scenes mignonnes sur quatre notes” de Robert Schumann. În cazul concertelor cu orchestră, Horia Mihail va interpreta Concertul nr. 2 în do minor op. 18 pentru pian și orchestră de Rahmaninov, menționează sursa citată.

Prefațând a cincea ediție a turneului, Oltea Șerban-Pârâu, director al Centrului Cultural Media Radio România, afirma: “Trebuie doar să uitați că în afara sălii de concert și în tumultul secolului XXI pragmatismul domnește fără drept de apel și, indiferent de vârsta pe care o aveți, să vă lăsați inundați de culorile romantismului, care se pare că vor supraviețui atâta timp cât nu vom ajunge să vedem lumea în alb și negru”.

În urma celui de-al cincilea turneu, organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Asociația Culturală Accendo, pianul călător pus la dispoziție de Radio România va rămâne pentru următorii ani la Deva.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Antonia Niță)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva