Facebook Twitter Email

Cei 800 de angajați din Zalău ai unei cunoscute companii internaționale au fost serviți joi, la masa de prânz, cu mâncăruri pregătite după rețetele romanilor ce au populat acum 2.000 de ani Castrul de la Porolissum, situat în apropierea municipiului.

Foto: (c) Sebastian OLARU / AGERPRES

Supă de perișoare cu mentă și tocană de carne de porc “ostia” cu linte, alături de “panis militaris” — pâinea soldaților romani, au fost felurile principale de mâncare romană ce au fost preparate de firma de catering ce servește zilnic masa de prânz pentru angajații celor două fabrici a producătorului de anvelope Michelin de pe platforma industrială din Zalău, toate preparatele fiind realizate sub atenta supervizare a maestrului bucătar Mircea Groza, un bun cunoscător al bucătăriei de acum două milenii.

“Trebuie mereu să ne surprindem clientul. Nu e ca și la restaurant, unde clienții sunt alții în fiecare zi și nu există riscul să intri în monotonie. În schimb, la noi sunt tot noi și aceeași clienți și trebuie să-i surprindem din când în când cu ceva. Fiind vorba de o companie franceză, nu uităm să sărbătorim ziua națională a Franței, de exemplu. Cunoscând priceperea lui Mircea Groza în ceea ce privește tradiția și având în vedere castrul roman de la Moigrad, de lângă Zalău, am încercat să combinăm o tematică între cultura locală și tradiția gastronomică locală”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Angelica Gherasim, managerul regional al firmei de catering.

Pentru ca angajații companiei să intre mai bine în tematica propusă prin mâncarea romană, la cantina unde servesc masa au fost prezenți și doi “soldați romani”, de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, în vreme ce bucătarul Mircea Groza a purtat straie dacice.

Foto: (c) Sebastian OLARU / AGERPRES

Sean Parry, directorul Michelin Romania — platforma industrială Zalău, a apreciat la rândul său evenimentul culinar de joi, el declarându-se încântat și de mâncărurile românești.

Foto: (c) Sebastian OLARU / AGERPRES

“Sunt în România de câteva luni. Este o țară foarte interesantă. Istoria ei este foarte interesantă și astăzi stau chiar lângă doi romani și un dac. Bucătăria din România, mâncărurile sunt excelente. Soția mea este din Franța și este și ea de acord că e excelentă. Am avut mai multe evenimente la cantina unde servim masa, nu doar acesta, cu preparate diferite, ceea ce este foarte bine. Încercăm un meniu variat pentru angajații noștri și eu personal sunt foarte mulțumit cu mâncarea de aici”, a afirmat Sean Parry, pentru AGERPRES.

AGERPRES / (A — autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frățilă)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva