Facebook Twitter Email

felix crisan mobipayFelix Crișan, originar din Alba Iulia, este unul dintre fondatorii unei companii româneşti care deține supremația pe piața micro-plăților electronice. A absolvit Colegiul „Horea Cloșca și Crișan” și apoi universitatea, la București. A lucrat pentru IBM și HP și apoi și-a făcut propria sa afacere în ţară. Aplicația realizată de el s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziții dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganților din domeniul IT, Silicon Valley.

Felix Crișan a absolvit Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia în 1992, urmând apoi între anii 1992 – 1997 cursurile universității din București, specializarea Informatică. A început din poziția de analist programator, ajungând în 2003 să lucreze pentru IBM, iar în 2005 să devină consultant în industria telecom pentru Hewlett-Packard România.

Împreună cu un grup de colegi, a dezvoltat o aplicație care a reușit să cucerească piața românească a micro-plăților electronice. A devenit astfel cofondator al Netopia System – o companie care furnizează soluții de SMS marketing și plăți electronice, poate cea mai bine dezvoltată de pe piața din România.

În 2007, Netopia a trimis 3,6 milioane mesaje în scopuri de marketing, iar în 2008 a trimis 15 milioane de mesaje, dar s-a investit și în soluții de plată electronică.

Cu peste 35 de milioane de sms-uri livrate în 2009 și relații contractuale cu toți operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deține 50% din piața locală de servicii de comunicare și marketing mobil.

Lansat în 2006, serviciul de plăți prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacții procesate, ajungând la o cotă de piață de 80% în 2009. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins și în zona plăților online prin card bancar.

Netopia System, companie înființată în 2003, are o prezență activă și în Silicon Valley, unde a inaugurat în 2008 un birou propriu. În iunie 2010, Netopia a devenit prima companie românească premiată în cadrul unei competiții din Silicon Valley, cu tehnologia patentată mobilPay.com.

Aplicația românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziții dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganților din domeniul IT.

sursa: alba24

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva