Facebook Twitter Email

Cea mai tânără săritoare cu parașuta în tandem din lume este sibianca Valentina Mihanciu. Recordul său a fost omologat de Academia Mondială a Recordurilor la 5 noiembrie 2007.

Foto: (c) Ștefan CIOCAN / Arhiva AGERPRES

Tânăra curajoasă a sărit de la 4.000 de metri, în tandem, la Strejnic, lângă Ploiești. Tandemul a fost realizat împreună cu Nicolau Ramiro, multiplu campion național de parașutism, cu peste 6.500 de sărituri efectuate până la vremea respectivă.

În ziua săriturii, Valentina Mihanciu era elevă în clasa a IV-a la secția germană a Liceului ”Onisifor Ghibu” din Sibiu, părinții ei fiind instructori la Aeroclublul Transilvania din oraș.

Tânără recordmenă a zburat prima dată cu avionul la doar 6 luni, împreună cu părinții ei, la bordul unui avion PZL — 104 WILGA.

Tatăl ei, Vasile Mihalciu a declarat că fetița schiază de la vârsta de un an și 6 luni, zboară la dublu parapantă de la 5 ani și de la 7 ani zboară cu planorul, face dans sportiv și sărituri în apă.

De altfel, Valentina Mihalciu face parte dintr-o familie de recordmeni. Tatăl său este antrenor de parașutism, multiplu campion național și deținător al unui record mondial pentru salt de la 1.500 de metri cu aterizare la punct fix, în nouă oameni. La rândul ei, mama Valentinei Mihanciu, pe nume Tatiana Poponea, este antrenor de parașutism, cu peste 1.800 de sărituri realizate până în 2007.

AGERPRES/(Documentare — Horia Plugaru, editor: Irina Andreea Cristea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva