Facebook Twitter Email

 

Românul care s-a iubit cu Marilyn Monroe si a cucerit Hollywood-ul! El a lansat-o pe diva filmului! A plecat din Craiova si a devenit NEMURITOR in Cetatea Filmului!

Visul oricărui actor este acela de a se afirma la Hollywood, dar puțini știu cine a fost primul român care a reușit să cucerească lumea vedetelor americane.

Este vorba despre Jean Negulesco, născut pe 26 februarie 1900 la Craiova. Despre el se știe că a fost pictor, regizor de film, scenarist și producător.

Era atât de talentat la desen, încât George Enescu a fost impresionat de un portret semnat de Negulesco. Pleacă la Paris ca să studieze artele și ajunge să se împrietenească cuBrâncuși,Modigliani și alți artiști de renume.

Intră în cercurile dadaiștilor în frunte cu Tristan Tzara. Ulterior se mută în Statele Unite, unde reușește să se afirme în cadrul unor expoziții. În scurt timp se lansează și la Hollywood, scriind scenarii și fiind asistent de regie pentru producții precum „Captain Blood” și „A Farewell To Arms”.

Datorită talentului său devine angajat al studiourilor Paramount Pictures. Devine regizor și pentru cei de la Warner Brothers. Printre succesele sale se numără și filmul „How to Marry a Millionaire” cu Marilyn Monroe, Lauren Bacall și Betty Grable în distribuție. (sursa: a1.ro)

Tabloidele vremii au scris atunci despre aventura pe care a avut-o cu Marilyn Monroe, pe care o considera actrița și diva lui preferată.

Se pare că Negulesco a fost printre primii care au ajutat-o pe artistă să se afirme la Hollywood, ajutând-o astfel să devină celebră în toată lumea.

Are o stea pe Walk of Fame și a fost desemnat membru în Academia Americană de Film, fiind unul dintre cei mai apreciați cineaști ai vremii sale.

Sursa: disapora romania

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva