Facebook Twitter Email

Cleopatra Stratan, născută la 6 octombrie 2002, a fost inclusă în 2008, în Cartea Recordurilor cu titlul de “cea mai tânără interpretă de succes”. Specialiștii Academiei Recordurilor Mondiale au declarat, cu acest prilej, că decizia a avut la bază “realizările extraordinare ale micuței artiste, care a doborât nu mai puțin de șase recorduri mondiale”.

Concertul de lansare al primului album semnat Cleopatra Stratan
Foto: (c) Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES

Fiica solistului de peste Prut, Pavel Stratan, Cleopatra a fost desemnată cel mai tânăr talent care are propriul său album, cel mai tânăr interpret care a avut un hit — ”Ghiță”, timp de șase săptămâni pe primul loc la nivel național, cel mai tânăr artist care a primit un onorariu de 10.000 euro pentru o singură piesă, cel mai tânăr muzician care a primit 3 premii MTV, cel mai tânăr cântăreț care a susținut un concert de două ore în fața unui public numeros și cel mai tânăr artist de succes.
Concert în aer liber susținut de Cleopatra Stratan cu prilejul Zilei Copilului 1 iunie
Foto: (c) Adrian CUBA / Arhiva AGERPRES

Debutul oficial al Cleopatrei a avut loc odată cu lansarea videoclipului piesei “Ghiță”. Clipul, care o înfățișează pe Cleopatra, un copil mic, urmându-și visul într-o lume mare, a fost difuzat în sistem de “heavy-rotation” pe posturile de televiziune, iar melodia a fost inclusă, de asemenea, în playlisturile celor mai importante posturi de radio.

La 22 august 2006, la doar trei ani și jumătate, micuța cântăreață a susținut concertul de lansare a albumului de debut — “La vârsta de trei ani”, pe scena Teatrului Nottara din București.

Cleopatra a cântat live 28 de melodii, în fața unei săli arhipline, dând dovadă de o memorie, dar și de o rezistență fizică fantastice. Timp de aproape două ore, micuța a cântat acompaniată de tatăl său și de trupa Millenium din Chișinău.

Albumul de debut al micuței artiste a atins cifra de vânzări-record de peste 40.000 de unități în mai puțin de șase săptămâni de la apariția pe piață. Cleopatra a primit, pentru vânzări record, 2 discuri de aur și 3 discuri de diamant — trofeu acordat pentru prima dată în România.

Cleopatra Stratan a lansat patru albume — “La vârsta de trei ani” (2006), “La vârsta de cinci ani” (2008), ”Colinde magice” (2009) și ”Melodii pentru copii” (2012), mai multe videoclipuri, dar și o păpușă care-i poartă numele și care s-a bucurat de un succes imens.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Horia Plugaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva