Facebook Twitter Email

La 25 februarie, Statul Kuweit sărbătorește Ziua Națională, marcând proclamarea independenței de stat din 1961.

Foto: (c) turistik.ro

Principala atracție a statului este însăși capitala — Kuweit City (Al-Kuweit), o metropolă vibrantă, cu clădiri de birouri înalte, hoteluri de lux, bulevarde largi și parcuri aranjate. Pe de altă parte, capitala este o oază artificială și un mic paradis în deșert, care, prin puterea științei și tehnicii, a răsturnat determinările climatice locale.

Localizat în inima țării, pe țărmul Golfului Persic, orașul are o populație de 2,38 milioane locuitori în zona metropolitană. Aici se află clădirea parlamentului, majoritatea birourilor guvernamentale, sediile corporațiilor și băncilor și este, indiscutabil, centrul politic, economic și cultural al emiratului. Nevoile de transport și comerț sunt satisfăcute prin intermediul Aeroportului Internațional Kuweit, dar și al porturilor Al-Shuwaik și al-Ahmadi, aflate pe malul Golfului Persic.

Foto: (c) turistik.ro

Un punct de reper și simbol al Kuweitului modern îl reprezintă Turnurile Kuweit — un grup de trei turnuri de apă așezate pe promontoriul din Golful Persic, inaugurate în 1977. Prin ridicarea turnurilor de apă, Kuweit a rezolvat într-un fel sau altul problema ridicată de deșertul care ocupa mare parte din țară. Cu ajutorul instalațiilor de irigare au luat naștere, între deșert și mare, zone înverzite, ocupate de vegetație.

Pe de altă parte, Kuwait Towers reprezintă semnul arhitectural cu care puterea locală își afirmă controlul asupra condițiilor naturale potrivnice ale deșertului. Totodată, ele sunt și un obiect arhitectural cu o pronunțată identitate locală, trimițând la forma și decorația minaretului. Turnurile au un etaj transformat în restaurant cu terasă exterioară, de unde se poate admira panorama orașului.

Orașul abundă în locuri atractive pentru turiști, de la muzee, galerii de artă, puncte de interes religios, până la marile centre comerciale. Se poate spune că orașul însuși este un muzeu al arhitecturii.

Foto: (c) turistik.ro

Principale puncte de interes sunt: Muzeul Național, Muzeul Marinei, Muzeul Mașinilor Clasice și Retro, Muzeul de Științe și Istorie Naturală, Marea Moschee din centrul orașului, Turnul de Telecomunicații (o bijuterie arhitecturală, dar și tehnologică), parcurile de agrement Entertainment City, Aqua Park, Skating Ring (pentru iubitorii sportului pe role) și Green Island. Pentru iubitorii de cumpărături, Shouq Sharq, Marina Mall (unul dintre cele mai renumite mall-uri ale Orientului), Bairaq, Al Hamra Luxury Shopping, Bustan, dar și un altfel de mall, cu accente retro — Mubarikiyah.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva