Facebook Twitter Email

La 22 februarie, Sfânta Lucia (Saint Lucia) sărbătorește Ziua națională, marcând proclamarea independenței obținută în 1979. Sfânta Lucia este o țară insulară situată în arhipelagul Caraibe între Martinica și Barbados. O insulă vulcanică frumoasă, cu păduri tropicale luxuriante și plaje imaculate.

Foto: (c) globi.ro

Insula a fost descoperită de Cristofor Columb în cea de-a patra călătorie a sa spre Lumea Nouă (1502). I s-a dat numele Sfintei din ziua când a fost descoperită.

În sec. XVII-XVIII, Sf. Lucia a fost disputată de Franța și Anglia, trecând de nenumărate ori când sub puterea uneia, când a alteia. În 1814 a devenit colonie britanică. În 1979 și-a proclamat independența.

Foto: (c) turistik.ro

Orașul Castries, capitala insulei, fondat în 1650, este unul dintre orașele cu cea mai frumoasă locație din Caraibe. Înconjurat de dealuri, portul mare de la capătul golfului este un centru de activitate permanentă și are un aer modern datorită numeroaselor clădiri noi înălțate aici.

Catedrala La Toc Battery, cu arhitectură unică datând din anul 1897, adăpostește astăzi biblioteca centrală.


Foto: (c) turistik.ro

În sudul orașului regăsim Morne Fortune, Dealul Norocului, nume primit datorită numeroaselor bătălii ce au avut loc aici în secolul al XVII-lea între francezi și britanici.

Un alt obiectiv îl reprezintă Fortul Charlotte a cărui construcție a început în timpul dominației franceze și a continuat în timpul stăpânirii britanice.

Plimbările prin piața de pe strada Jeremie, admirarea panoramei asupra portului sau o plimbare în Piața Derek Walcott sunt doar câteva dintre recomandările petrecerii unei zile frumoase în oraș.

Foto: (c) turistik.ro

Golful Marigot aflat pe coasta vestică a insulei, înconjurat de dealuri înalte acoperite de păduri tropicale bogate are o însemnătate istorică importantă fiind un loc unde s-au dat mai multe bătălii între francezi și englezi.

Romancierul american James A. Michener a descris Golful Marigot ca fiind “Cel mai frumos golf din Caraibe”.

În sud se regăsește cel mai vechi oraș al insulei, Soufriere, întemeiat de francezi în 1746. Soufriere este a doua așezare ca mărime de pe insulă.

Acest port se află la poalele a doi vulcani stinși denumiți Pitonii (Pitons). Orașul este o aglomerare de clădiri colorate, cu arcade, pe fundalul junglei.

AGERPRES/ (Documentare — Suzana Cristache Drăgan; editor: Irina Andreea Cristea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva