Facebook Twitter Email

Românca Andreea, printre cei 100 de candidați rămași

 

 

Organizația olandeză non-profit Mars One, care și-a propus să ducă patru pionieri pe planeta Marte în 2025, un prim echipaj care va pune bazele unei colonii permanente pe Planeta Roșie, a redus numărul candidaților la 100 în urma unui nou proces de selecție, au anunțat luni reprezentanții organizației, conform SPACE.com.

Foto: (c) Mars-One/Facebook

Peste 202.000 de oameni au aplicat pentru șansa de a deveni exploratori ai Planetei Roșii în aprilie 2013, când a început procesul de selecție. Ultima etapă eliminatorie s-a produs după ce directorul medical al proiectului Mars One, Norbert Kraft, i-a intervievat pe cei 660 de candidați rămași după cele câteva runde de selecție anterioare.

“Selecția candidaților reprezintă un pas important pentru a-i identifica pe cei mai potriviți dintre ei pentru a merge pe Marte. Acești aspiranți la statutul de marțieni sunt exploratorii vremurilor moderne”, a comentat Bas Lansdorp, CEO și co-fondator al organizației Mars One.

 

 

În prezent, în cursa pentru un loc în prima capsulă spațială care va fi lansată spre Marte au mai rămas 50 de bărbați și 50 de femei, cu vârsta cuprinsă între 19 și 60 de ani. Dintre aceștia, 39 provin din America de Nord, 31 din Europa, 16 din Asia, 7 din Africa și 7 din Australia. Candidata româncă, Andreea, 34 de ani, a rămas în cursă pentru un loc în misiune.

AGERPRES/(AS — autor: Codruț Bălu, editor: Mariana Ionescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva