Facebook Twitter Email

Carmen Trandafir s-a născut la 4 februarie 1975, în București. A absolvit cursurile Școlii Populare de Artă, la clasa Mihaelei Runceanu – Ionel Tudor (1990).

Foto: (c) CONSTANTIN CIOBOATA/AGERPRES ARHIVĂ

La doar 16 ani, solista câștigă Festivalul Național de Muzică Mamaia, la secțiunea Interpretare, unde a cucerit spectatorii și juriul cu melodiile ”Dă Doamne Cântec”, compusă de Viorel Gavrilă și ”Putem clădi o lume”, compusă de George Natsis.

În palmaresul cântăreței se află și premii câștigate la festivalurile de muzica pop din străinătate, precum trofeul câștigat la Festivalul Internațional de Muzică ”Orfeul de Aur” din Bulgaria.


În 1993, lansează pe piața muzicală în colaborare cu casa de discuri ”Electrecord” un material discografic intitulat ”Micul Meu Univers” (compozitor George Natsis), urmat, în 1996, de un ”Best of”, intitulat ”Vino iubire, nu mă ocoli”.


Repertoriul lui Carmen Trandafir este alcătuit din melodii de dragoste pline de emoție, care au fost incluse pe compilații, selecții și topuri discografice: ”Vreau inima ta” (Marius Țeicu), ”Mai târziu sau mai devreme” (Marius Țeicu), ”Uitate străzi” (Eugen Mihăescu), ”Nu privi în urma ta” (Mihai Alexandru), ”Vreau să te iubesc”, ”Așa ești tu” (Andrei Tudor), ”Fericire cu suspine” (Cornel Meraru), etc.

În 2004, revine pe scena Festivalului de la Mamaia, la Secțiunea Creație, alături de fratele său, Răzvan, cu melodia ”Tot ce simt”.

Carmen Trandafir la Festivalul de la Mamaia din 2004
Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI/AGERPRES ARHIVĂ

Carmen Trandafir susține concerte și în străinătate, în Japonia, Finlanda, Danemarca, Suedia, Germania, Turcia, Bulgaria.


La 17 februarie 2011, Carmen Trandafir susține un recital în vederea promovării unui nou album ”Best of” lansat de Ovo Music, Casa de producție condusă de Ovidiu Komornyik. Pe acest album se regăsesc câteva dintre cele mai cunoscute refrene ale sale, dar și unele noi precum ”Move your body” feat Mister M (Bogdan Marian Tăscău, autorul piesei) sau duetul ”Să crezi în destin” alături de fratele său Răzvan.


În august 2011, s-a căsătorit cu Emil Grădinescu, cunoscut comentator sportiv (GSP TV), după o relație de șase ani. Cei doi au o fetiță, Ana, născută în octombrie 2008.

Carmen Trandafir la Gala aniversară prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la inființarea Federației Societăților Sportive din România (2012)
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVĂ

Chiar dacă pentru o perioadă, Carmen Trandafir s-a dedicat în întregime familiei sale, cântăreața a reușit să participe, când timpul îi permitea, la o serie de concerte și emisiuni TV.

În noiembrie 2013, s-a alăturat evenimentului muzical ”Ziua muzicii românești de altădată”, ediția a IV-a, desfășurat la Sibiu, concert în care au mai cântat Marina Voica, Alexandru Jula, Stela Enache, Gabriel Dorobanțu, Marina Florea, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu și Daniel Iordăchioaie.

AGERPRES/ (Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Horia Plugaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva