Facebook Twitter Email

La 4 februarie, Sri Lanka sărbătorește Ziua națională – aniversarea proclamării independenței (1948).

Foto: (c) www.Globi.ro/Sri Lanka

Numită în repetate rânduri “Perla Oceanului Indian”, Sri Lanka este o țară plină de bogății culturale și naturale, incredibil de frumoasă, cu un interior acoperit de vaste jungle tropicale și o coastă presărată cu nisip fin și auriu.

Sri Lanka este alcătuită dintr-o serie de forme montane și cuprinde mai mult de 100 de cascade pitorești, precum și nenumărate trasee turistice. De asemenea, are o faună diversă, incluzând leoparzi, crocodili, maimuțe și multe specii de păsări. Este faimoasă pentru populația sa de elefanți, văzuți cel mai bine în orfelinatul dedicat acestor nobile animale, de la Pinnawala.

Sri Lanka reprezintă un amestec încântător de orașe antice, monumente și arhitectură colonială frumoasă.

Foto: (c) www.turistik.ro

Cultura antică a țării este la fel de fascinantă precum atracțiile sale naturale, iar orașele sacre budiste, de la Anuradhapura și Panduwasnuwara, oferă turiștilor posibilitatea vizitării de temple și alte locuri sfinte, datând de mii de ani.

Capitala statului Sri Lanka este Colombo, cu 682.046 de locuitori, fiind situată în sud-vestul țării. Colombo este cel mai mare oraș și principalul port din Sri Lanka. Este, de asemenea, centrul comercial și financiar al țării.

O metropolă plină de viață, orașul este caracterizat de un amestec de vechi și nou, având farmecul vremurilor trecute, combinate cu verva și vivacitatea unui oraș modern.

Foto: (c) www.turistik.ro

La nord de centru este cartierul Fort, cu magazine, librării, agenții de turism etc. De asemenea, regăsim o serie de obiective turistice cum ar fi turnul cu ceas, primul far și un grup de clădiri coloniale.

În sud, este situat cel mai elegant cartier din Colombo, cu case impunătoare și elegante precum și cu Galle Face Green, o întindere verde la malul mării. La est de Fort este districtul Pettah, cu bazarul ce îmbie cu tot felul de produse, de la fructe, legume sau produse din carne până la bijuterii, obiecte din aur, argint, alamă și tablă.

Foto: (c) www.turistik.ro

În Colombo există multe obiective de vizitat precum Muzeul Național, Galeria de Artă sau Kelaniya Raja Maha Vihara — un templu budist.

AGERPRES/ (Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva