Facebook Twitter Email

Casa face nota discordanta cu toate palatele din jur, insa originalitatea ei ii da valoare: 4 milioane de dolari.

Desi numele nu-l recomanda, Gary Segal e roman. De fapt, e atat de roman, incat tine s-o arate la toata lumea si sa fie cat mai vizibil cu putinta. Prin urmare, in mijlocul celui mai select cartier din New York, acolo unde s-au instalat, cu semineu si limuzina, cei mai bogati si mai faimosi americani, Gary Segal si-a facut cu mana lui o casa in stil romanesc.

Mai precis, arhitectul Gary Segal lanseaza un nou curent in mijlocul unei comunitati conservatoare si mandre de mostenirea americana. Asa tanara cum e ea. Pana la urma insa, exact asta e si ideea: intr-un mozaic ca America, de ce sa nu mearga si putina culoare romaneasca?

Pe locul vilei lui, se afla pana acum ciaiva ani o casa construita pe la 1845. Romanul a cumparat-o cu tot cu terenul de o jumatate de hectar, promitand primariei ca va pastra cat va putea din constructia veche. Asa se face ca in curte se afla inca putul original, facut acum un secol si jumatate, insa restul a fost gindit de arhitect pe criterii invatate si aduse din tara.

In toata casa, arhitectul roman si-a pus la lucru imaginatia dezvoltata pe vremea cand in Romania era nevoit sa faca tot felul de artificii pentru un trai decent.

Sursa: Pro TV

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva