Facebook Twitter Email

Ziua Culturii Române va fi sărbătorită la Berlin prin reprezentația piesei de teatru ‘Amalia respiră adânc’ de Alina Nelega, cu actrița Anca Hanu, în regia lui Tudor Lucanu. Spectacolul, prezentat în limba română, cu supratitrare în germană, va avea loc la sediul Institutului Cultural Român Berlin, în data de 15 ianuarie.

Anca Hanu
Foto: (c) ALEX TUDOR/ AGERPRES ARHIVA

Monodrama Alinei Nelega prezintă în chip uneori tragic, alteori comic, episoade din viața Amaliei, care a traversat abulică toată perioada ceaușistă, de la începuturi până la maxima ei întunecime și a ajuns în epoca nouă a libertății, pentru ea la fel de confuză. Pioniera de odinioară — bucuroasă că a scăpat de guvernanta nemțoaică, de lecțiile de pian, de orele de franceză — trece de la o vârstă la alta, marcată și bulversată de pierderile din viața ei. Traumele nu o aduc însă în postura celei ce-și plânge de milă, ci, dimpotrivă, personajul își păstrează de la început până la sfârșit un fantastic curaj și o fermecătoare candoare.

În 2014, ICR Berlin a serbat Ziua Culturii Române tot cu o piesă de teatru la sediu, ‘Marea iubire a lui Mihail Sebastian’ cu Rodica Mandache și Marius Manole, care a fost prezentată în premieră în Germania și care s-a bucurat totodată de aprecierea publicului.

AGERPRES/(AS — autor: Diana Caua, editor: Mariana Ionescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva