Facebook Twitter Email

Pensiunile, motelurile, hotelurile și restaurantele din stațiunile alpine din județul Maramureș sunt ocupate integral pentru noaptea de Revelion și pentru celelalte trei zile din vacanța de sărbători.

Foto: (c) EUGENIA PASCA / AGERPRES ARHIVA

“Turiștii, majoritatea români, dar și străini, au ales să petreacă noaptea dintre ani fie în pensiunile din sate și comune, fie au optat pentru câteva zile de vacanță într-una din cele cinci stațiuni montane din Maramureș. Pentru cei care au ales să petreacă noaptea de Revelion la țară ei se vor bucura de meniuri tradiționale din care nu vor lipsi preparatele din carne de porc, sărmăluțele, piftia, caltaboșii, slăninuța, dar și alte preparate din bucătăria specifică Transilvaniei. Cozonacii și pâinea de casă coaptă pe vatră, vinul și țuica, de asemenea, din propria gospodărie vor întregi meniurile completate cu alte bunătăți culinare pentru a diversifica mâncarea servită în noaptea de Revelion”, a spus președintele Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural (ANTREC) Maramureș, Victoria Berbecaru.

Turiștii care vor petrece Anul Nou la țară vor fi colindați, iar trupe și formații de muzică populară vor susține mici recitaluri la invitația unor proprietari de pensiuni.

“Suntem bucuroși că anul acesta toate pensiunile și motelurile din stațiunea montană Borșa au fost ocupate integral. E un semn că se poate face un turism performant când ai și drumuri de bună calitate”, a spus, la rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea.

Turiștii români și străini care au ales că destinație Valea Vaserului vor avea parte de un Revelion în aer liber, în Munții Maramureșului, după ce vor străbate cu trenul cu aburi Mocănița mai bine de 21 de km până în stația terminus Novăț-Paltin, unde proprietarii trenului au făcut toate pregătirile pentru o petrecere în natură.

“La capătul călătoriei, în stația Novăț-Paltin, turiștii vor coborî și sunt așteptați să petreacă noaptea de Revelion în aer liber la foc de tabără. Au fost create toate condițiile de confort pentru un asemenea eveniment. Meniul e unul specific, tradițional completat cu vin cald și nelipsita țuică de Maramureș, dar și șampanie. Farmecul nopții dintre ani, petrecut în aerul tare al munților e unul cu totul deosebit și ne bucurăm că în fiecare an români și străini aleg să petreacă sfârșitul de an într-un asemenea peisaj”, a declarat Ioan Coma, directorul Căii Ferate Forestiere din Vișeul de Sus care administrează trenul Mocănița.

Prețul unui bilet cu Mocănița în care e inclusă și masa de Revelion în aer liber oscilează între 258 și 158 de lei, preț care nu include cazarea.

Prețul doar pentru noaptea de Revelion într-o pensiune rurală din județul Maramureș oscilează între 150-250 de lei, iar o zi de cazare cu masă inclusă pe durata vacanței poate ajunge la 70-120 de lei, în funcție de pachetul ales.

În județul Maramureș, potrivit ANTREC, funcționează peste 440 de pensiuni, moteluri și hoteluri.

AGERPRES/(AS — autor: Leontin Cupar, editor: Cristian Anghelache)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva