Facebook Twitter Email

Profesorul belgian Eugene van Itterbeek a ales să-şi petreacă ultima parte a vieţii la Cisnădioara, la câţiva kilometri de Sibiu, pentru că a preferat luxul liniştii, al naturii de o frumuseţe extraordinară şi al unei culturi diverse, în locul confortului de care s-ar fi bucurat în ţara sa natală. Este de 17 ani în România şi este profund recunoscător acestei ţări, care l-a întregit spiritual şi cultural şi i-a oferit o “experienţă cosmică” pe care nu ar fi găsit-o niciodată în Occidentul Europei.

La început, sătenii din Cisnădioara îi ziceau “Belgianu'”, pentru cei mai mulţi numele său, Eugene Van Itterbeek, fiind aproape imposibil de pronunţat. Acum, când îi întrebi despre el, spun simplu “dom’ profesor”. S-au trezit că le-a devenit consătean în ’94, când şi-a cumpărat o casă cocoţată pe un vârf de deal, la câţiva paşi de cimitirul în care îşi va dormi somnul de veci: “Eu sunt născut catolic, iar cimitirul e evanghelic, dar sunt convins că o să se găsească o modalitate să-mi pot cumpăra un loc de înmormântare acolo. Dacă satul m-a acceptat viu, sigur o să mă accepte şi mort, mai ales că cimitirul e după colţ, o să mă duc pe jos, n-o să am nevoie de dric!”

Continuare si mai multe detalii pe :http://www.gandul.info/reportaj/de-ce-iubim-romania-extraordinarul-drum-al-unui-intelectual-belgian-acasa-la-profesorul-van-itterbeek-vecinul-nostru-din-cisnadioara-video-8929921

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva