Facebook Twitter Email

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVĂ

Săptămâna aceasta vă propunem ”Conopida înăbușită” și ”Compot de pere” ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Conopida înăbușită

Curăță conopida de foile verzi, curăță cotorul și desparte-o în mai multe buchete. Spală bine. Înfierbântă o bucată mare de unt, adaogă sare, nucșoară rasă, pune conopida cu florile în sus, acopere cratița. Întoarce-o cu două furculițe zece minute mai târziu și lasă să mai fiarbă 15 minute la foc domol.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVĂ

Compot de pere

Curăță vre-o 10 pere, tae-le în patru, curăță-le de miez (sau lasă-le întregi de vor fi mici). Pune-le îndată ce le cureți, una câte una, în apă rece ca să nu se înegrească; topește în două pahare de apă 100 grame de zahăr, pune-l la foc, așază în el perele și stoarce puțină zeamă de lămâe. Lasă să fiarbă încet; gata, scoate-le pe compotieră, lasă siropul să scază și toarnă-l peste el. Dacă voești ca perele să devie roșii, nu le pune zeamă de lămâe.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva