Facebook Twitter Email

izvor

În aceste zile de secetă cumplită, apa poate fi considerată la fel de preţioasă ca şi aurul. Ştiaţi însă că există cu adevărat apă care conţine particule aurifere? Este considerată elixirul vieţii. O astfel de apă izvorăşte şi din Munţii Rodnei. Se spune că ar fi capabilă să vindece toate bolile şi că ar avea proprietăţi regenerante şi întineritoare. Din păcate pentru noi, ia drumul străinătăţii.

Sunt foarte puţine izvoare în lume care conţin particule de aur coloidal. Din fericire, unul se află în Munţii Rodnei, mai precis pe teritoriul comunei Maieru, şi a fost descoperit în urmă cu şapte ani de către o familie din Banat care căuta marmură. E greu de spus cum a ajuns Mihai Bucovan tocmai în Bistriţa-Năsăud. Sursele noastre spun că la mijloc ar fi o legătură a acestuia cu fostul senator PRM Ioan Aurel Rus. Aşa se explică probabil de ce fiul senatorului, Sergiu Rus, a mers împreună cu Mihai Bucovan la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale să obţină licenţele de exploatare.

Potrivit unor informaţii postate pe bloguri, în 2005, familia Mihai Bucovan a venit în Bistriţa-Năsăud cu gândul de a face afaceri cu marmură din Munţii Rodnei sau poate că acesta era doar pretextul. Cert este că a cumpărat 30-40 de ari de teren la Maieru, pe Valea Caselor, exact în locul în care ţâşnea izvorul cu pricina.

„Căutam marmură în Munţii Rodnei, când am dat peste acest izvor. Am zis că nu e normal să stricăm aşa frumuseţe, mai ales că nu am mai văzut aşa ceva, să iasă apă din marmură”, a declarat pentru cotidianul Adevărul Terezia Bucovan, care a spus că a gustat apa şi ar fi descoperit că are un gust plăcut, deosebit.

Imediat după aceea, familia Bucovan a decis să trimită mostre din apa izvorului la teste în străinătate. De la Institutul Frezenius din Germania, li s-a spus că apa este magnezică, uşor mineralizată şi conţine particule de aur coloidal şi nu îngheaţă niciodată. În urma descoperirii, Mihai Bucovan, a cumpărat terenul din Maieru, a scos o licenţă de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi a devenit, astfel, proprietarul izvorului. „Apa de aur” a fost botezată  „Dora”, capată într-un bazin, îmbuteliată în recipiente din sticlă şi exportată în Austria ca apă de izvor pentru care nu este nevoie de prea multe autorizaţii. Sunt suficiente avize de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Apele Române.  Familia Bucovan a spus iniţial că face demersuri să vândă apa şi în România, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Valerian Sălăgen (foto), şef al Inspectoratului Teritorial pentru Resurse Minerale Bistriţa, este cel care ştie întreaga poveste. El a declarat, marţi, pentru Timp Online că Mihai Bucovan a obţinut iniţial o licenţă de exploatare pentru izvorul cu aur coloidal care era valabilă timp de trei ani, perioadă în care trebuia să monitorizeze apa pentru a-i testa calităţile. A prelungit această licenţă, după care nu a mai dus la capăt operaţiunea.

„La început a venit la mine cu fiul senatorului Ioan Aurel Rus, cu Sergiu Rus. Au primit licenţă pe trei ani, apoi au prelungit perioada, dar nu au dus proiectul până la capăt. El avea obligaţia să ducă apa la teste timp de trei ani şi să o monitorizeze. Am înţeles că a făcut-o, dar nu în ţară, ci în Germania. Dacă are sau nu particule de aur, eu nu am de unde să ştiu. El aşa susţine. Mi-a spus că o clarvăzătoare i-a indicat faptul că ar izvorî de sub Vârful Ineu. De aceea are debit constant, nu e influenţată de precipitaţii, nu îşi schimbă proprietăţile. Eu nu sunt clarvăzător să spun dacă e aşa sau nu, dar am putut constata că, da, într-adevăr, are debit constant, nu îngheaţă, e clar că nu are legătură cu apele de suprafaţă”, a spus Valeria Sălăgean.

La ultima sa vizită la Maieru, când a stat de vorbă cu Mihai Bucovan, el a aflat că bărbatul a renunţat la ideea de a vinde apa în România din cauza numeroaselor licenţe şi avize pe care trebuie să le obţină şi care sunt extrem de scumpe.

„Mi-a spus că nu are bani să obţină licenţe pentru vândut apa aceasta în ţară ca plată sau minerală. Aşa că el o captează, o îmbuteliază pe baza unor avize de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor şi o vinde în străinătate ca apă de izvor. Dacă i-o cumpără cineva, foarte bine. Nu are nevoie decât de o autorizaţie să facă comerţ. Pentru a vinde apă în ţară, îi trebuie mai mult decât atât”, a declarat Valerian Sălăgean.

Potrivit sursei citate, izvorul din Munţii Rodnei are un debit de 20 de litri pe secundă. În cea mai mare parte, el este captat de familia Bucovan într-un bazin şţi îmbuteliat. Totuşi, o ţeavă a rămas la suprafaţă, iar dacă cineva doreşte apă, îşi poate lua.

„Tot ce trebuie să facă cei care vor apă este să intre în curtea omului, dar nu este o problemă. Îi lasă”, a spus Valerian Sălăgean.

Conform blogurilor citate, apa de aur ar putea revoluţiona tratamentele pentru boli neurologice, neuropsihice, depresiile şi psihozele. Printre altele, această apă stimulează forţa vitală, îmbunătăţeşte activitatea celulelor, creşte capacitatea de concentrare, este cel mai bun antibiotic, are multiple efecte anti-aging, este un excelent antioxidant, foarte rezistent la radiaţiile UV. Cunoscută în trecut ca „Aurum potabile”, această apă este considerată de celebrul alchimist Paracelsus (1493 – 1541) ca fiind un elixir medieval, capabil să vindece toate bolile şi să păstreze trupul indestructibil, având proprietăţi regenerante şi întineritoare, informaţia fiind menţionată în mai multe cărţi de specialitate.

„Mihai Bucovan spune că trimite apa în străinătate şi se fac experimente în clinici şi că ar avea într-adevăr proprietăţi care ajută la vinderea unor boli”, a mai spus Valerian Sălăgean.

Ca şi în cazul altor resurse, statul român a preferat să nu fie el cel care exploatează bogăţiile pământului, iar românii să nu se bucure de ele. Şi „apa de aur” ia astfel drumul străinătăţii, discret, în timp ce noi ne tratăm bolile cu medicamente scumpe din farmacii.

Timp Online a încercat să ia legătura cu Mihai Bucovan, dar acesta nu a putut fi contactat.

Cristiana Sabău

sursa: timponline

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva