Facebook Twitter Email

Turiștii care vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara pot să primească explicații despre ceea ce văd în sălile și curtea monumentului istoric cu ajutorul unei aplicații multimedia ce este instalată pe mai multe tablete ce aparțin muzeului sau care poate fi descărcată pe smartphone-ul personal.

Foto: (c) Cristian NISTOR/ AGERPRES ARHIVĂ

‘Tabletele sunt prevăzute cu un ghid multimedia ce oferă explicații de specialitate în cinci limbi. Dacă doresc, turiștii pot solicita aceste tablete la intrarea în castel și le pot folosi în timpul vizitei. În acest fel pot să afle foarte multe lucruri interesante despre acest monument istoric. Același ghid multimedia se poate descărca pe smartphone, în cazul turiștilor care dețin acest tip de telefon. Explicațiile sunt accesate în rețeaua de wi-fi ce este disponibilă în interiorul castelului’, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca.

Foto: (c) Alex TUDOR/ AGERPRES ARHIVĂ

Ghidul electronic poate fi ascultat în limbile română, engleză, franceză, maghiară și italiană. Pentru a putea folosi ghidul multimedia turiștii vor achita un tarif de șase lei.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinații de vacanță din România, în baza voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat acest monument istoric construit în perioada medievală. Cu acest prilej, castelul a primit din partea TripAdvisor un certificat de excelență pe anul 2014, fapt ce îl plasează automat pe harta atracțiilor turistice din România și din lume.

Foto: (c) Alex TUDOR/ AGERPRES ARHIVĂ

Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, fiind o construcție impunătoare, cu turnuri, bastioane și un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulți proprietari și a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Din anul 1974, castelul a fost transformat în muzeu, în prezent acesta deținând diverse colecții de arheologie provenite din săpăturile sistematice efectuate în zona municipiului Hunedoara, dar și expoziții tematice.

Foto: (c) Cristian NISTOR/ AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit datelor oficiale, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de 300.000 de turiști, plătitori de bilete.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva