Facebook Twitter Email

Rezultatul cel mai frapant al licitației de artă contemporană organizate luni de casa de licitații Sotheby’s, la Londra, i-a aparținut pictorului român Adrian Ghenie, al cărui tablou “The Fake Rothko” (2010) s-a vândut pentru suma de 1.426.500 de lire sterline, scrie portalul artnet.com.

Foto: www.sothebys.com

Pictorul, originar din Cluj, era deja un hit la nivel mondial, scrie Coline Milliard, semnatara unui articol despre această licitație, publicat pe portalul citat, dedicat artei.

Zvonurile — scrie artnet.com — susțin că numeroși consultanți în domeniul artei au cerșit la ușile Galerie Judin (dealerul său din Berlin) la ultima expoziție a acestuia, în speranța de a obține o lucrare care pentru mulți a rămas dincolo de posibilități.

Deși lucrările sale sunt expuse la Centrul “Georges Pompidou”, iar magnatul și colecționarul francez François Pinault se numără printre fani, vânzarea tabloului pentru suma de 1,42 de milioane de lire sterline — față de o estimare maximă de 350.000 de lire — îl plasează pe Ghenie într-o ligă total diferită, crede artnet.com.

Licitațiile de seară de artă contemporană sunt dedicate doar unui grup restrâns de artiști foarte rentabili, însă evenimentul de luni a dovedit că Ghenie ar putea foarte bine deveni unul dintre aceștia, notează portalul.

La aceeași licitație, un triptic rar, semnat de Francis Bacon, alcătuit din portrete ale iubitului acestuia, George Dyer, a fost vândut pentru suma de 26,7 milioane de lire sterline.

AGERPRES / (AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva