Facebook Twitter Email

Vrânceanul Silviu Munteanu, Un pizzetar român din Collefero (provincia Roma, Lazio), s-a clasat pe locul al doilea la Campionatul European de Pizza ”Coppa Italia, Pizza di qualita”, organizat în zilele de 9 și 10 iunie în localitatea Marina di Camerota (provincia Salerno, Campania), dintre peste 200 de concurenți veniți din diferite regiuni din peninsulă, potrivit site-ului www.emigrantul.eu.

Concursul a fost organizat de Asociația Pizzaiuoli Europei și a avut ca obiectiv promovarea profesioniștilor în ale pizzei, atât a celor cu premii deja obținute, dar și a celor care au dorit să-și etaleze arta culinară la acest eveniment. Concursul a luat naștere tocmai datorită cererii masive venite chiar din rândul pizzetarilor de a se întrece în această artă, scrie sursa citată.

Juriul, compus din arbitri recunoscuți internațional și maeștri pizzetari, a avut trei criterii de punctaj: tehnica, gustul și coptura. Formarea profesională, dar și câștigarea premiilor duc la obținerea recunoașterii ca instructori și maeștri pizzetari, așa că, cine dorește să învețe cum se face o pizza italiană adevărată, nu are decât să treacă prin Colleferro și să învețe această artă de la maestrul Silviu Munteanu la pizzeria-trattoria pe care o gestionează, potrivit site-ului menționat.

Un împătimit al artei culinare, dar și un participant frecvent la concursuri, de unde nu pleacă fără un premiu, Silviu Munteanu s-a clasat anul trecut la Campionatul Mondial de Pizza de la Ciampino (Roma) pe locul cinci, din peste 500 de participanți.

Întrebat dacă este mulțumit de rezultat, Silviu Munteanu a declarat pentru Emigrantul că ‘satisfacția de a câștiga în fața giganților pizzetari cu experiență și tradiție istorică în spate, poate demonstra că românii pot atinge succesul în tot ce își propun. Îndrăzneala, munca, perseverența și seriozitatea sunt ingredientele care fac ca aluatul succesului să crească’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Sursa: financiarul

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva