Facebook Twitter Email
  • Castelul Miko,  cumpărat de autorități

    Yahoo News – Castelul Miko,  cumpărat de autorități

Castelul “Miko”, din Transilvania, a fost cumpărat de autoritățile din Covasna, urmând ca monumentul istoric să fie reabilitat cu fonduri europene.

Suma plătită de autorități pentru monumentul istoric a fost de 250.000 de euro,iar şcoala şi centrul de plasament care funcţionează acolo în prezent vor fi mutate pentru a introduce castelul în circuitul turistic.

Castelul construit în secolul al XIX-lea a fost evaluat în luna martie la  779.000 de euro, dar în urma negocierilor s-a stabilit un preţ de achiziţie de 250.000 de euro.

Castelul a fost construit de contele Mikó Miklós, în stilul “empire”, iar datorită picturilor realizate pe pereţii interiori ai camerelor, are un caracter unic în Transilvania.

“Castelul s-a păstrat într-o stare destul de bună. Ţelul nostru este de a-l reabilita din fonduri europene, dar pentru acest lucru era nevoie ca imobilul să intre în proprietatea consiliilor. În acest moment, aici funcţionează o şcoală specială, precum şi un centru de plasament, iar următorul pas va fi ca pentru aceste instituţii să găsim o nouă locaţie, una cu condiţii mai bune. Există mai multe propuneri în acest sens, dar decizia finală o vom lua în urma consultărilor cu specialiştii”, a afirmat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, citat de bzb.ro.

Complexul de imobile ale Castelului a fost restituit în 2007 succesorilor foştilor proprietari, iar în 2012 Consiliul Județean Covasna a început tratativele pentru închirierea terenului şi a clădirii în care funcţionează şcoala specială, precum şi centrul de plasament. Proprietarii au vrut, în schimb, să vândă întregul complex.

Sursa: yahoo

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva