Facebook Twitter Email

Participarea la Targul International DBX din Sulaimaniya (11-15.11.2010) este considerata dezamagitoare de catre autoritatile locale.

 Desi la targ au participat 330 companii din 17 tari; oficiali locali afirma ca targul a esuat in incercarea de a atrage un numar mai mare de exponanti si de a determina semnarea unor contracte comerciale importante. Doar 90.000 de persoane au vizitat targul si acest fapt se datoreaza participarii limitate a companiilor straine. Distanta fata de centrul orasului si facilitatile inadecvate de catering au contribuit si ele la afluenta redusa a vizitatorilor.

 In ciuda numarului redus de vizitatori, Camera de Comert Sulaimaniya ramane optimista cu privire la impactul pe termen lung al evenimentului. Acordurile semnate pe timpul manifestarii valoreaza aprox. 50 mil.USD.

 Targurile internationale organizate in Regiunea semi-autonoma Kurdistan au crescut ca numar in perioada de dupa 2003. In 2010 s-au desfasurat 7 astfel de manifestari in Erbil. De remarcat ca in cursul unuia dintre evenimentele desfasurate in septembrie la Erbil, care a atras mult mai multi expozanti si vizitatori, a fost semnat un acord pentru formarea unei societati mixte intre o companie turceasca si un grup emiratez in scopul  construirii de locuinte in Kurdistan in cadrul unui proiect ce valoreaza peste 250 mil.USD.

 (Sursa: AK News)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva