Facebook Twitter Email

Arthis – Casa de cultură belgo-română organizează, pentru a noua oară, pe 26-27 aprilie 2014, Festivalul Primăverii Românești la Bruxelles. Acest eveniment, devenit din ce în ce mai cunoscut, este dedicat culturii și tradițiilor românești, bogăției și frumuseții patrimoniului său, dar și promovării imaginii României ca stat membru al Uniunii Europene. Regiunea Vâlcea, invitata de onoare a acestui an, va fi reprezentată de numeroși artiști și meșteri populari talentați.

Foto: (c) CONSTANTIN DUMA/ AGERPRES ARHIVA

Festivalul va găzdui numeroase standuri, expoziții și artiști renumiți veniți din România special pentru această ocazie. Meșterii populari își vor prezenta creațiile lor: ceramică, costume tradiționale, covoare ți scoarțe artizanale, pictură pe sticlă și pe lemn și ouă încondeiate. Veți avea ocazia să apreciați specialități tradiționale, însoțite de savuroasele vinuri românești.

Muzica și dansurile tradiționale vor fi reprezentate de către grupul folcloric Ť Haiduciiť, din Amărăști, condus de Constantin Drăghici, grupul muzical instrumental format din membri ai Ť Rapsodiei vâlceane ť, cu soliștii Cristina Udrea și Alin Pavelescu și grupul folcloric belgo-român Vitrifolk.

Muzica pop va fi de asemenea prezentă în programul acestei zile. Vor fi prezenți pe scenă: Lorena Arrivas — cântăreață belgo-italiană, Quentin Val — cântăreț-compozitor belgo-român, Mihai Imbarus și Liuba Gordievsky și binecunoscutul interpret român de muzică ușoară, Gabriel Cotabiță.

AGERPRES/(AS — operator: Diana Borș, editor: Mariana Ionescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva