Facebook Twitter Email

nasa.jpeg

O echipa de elevi romani de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti a obtinut anul acesta premiul I in cadrul concursului NASA Ames Space Settlement Design Contest 2014, cu proiectul “Selene Expandable Space Orbital Settlement”.

Echipa este formata din elevii Günsahin Deniz, Iov Stefan, Niculae Arthur Mihai, Popescu Ana-Cosmina, Segarceanu Calin Constantin, Tache-Codreanu Andrei, elevi in clasa a XI-a.

In urma rezultatului obtinut, elevii sunt invitati sa participe la ISDC 2014 (Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Aerospatiala) care va avea loc intre 14 si 18 mai 2014 in Los Angeles, California.

Echipa isi doreste sa participe atat la conferinta, cat si la editia de anul viitor a concursului. Pentru deplasarea la conferinta ISDC de la Los Angeles, SUA, echipa va fi sustinuta de mai multe firme din Romania, intre care si PRAS Consulting.

NASA Ames Space Settlement Design Contest este deschis echipelor de elevi care isi prezinta proiectele de construire a unor colonii spatiale, folosind pentru aceasta cunostinte complexe de fizica, matematica, stiintele spatiale, stiinta mediului, precum si multe alte discipline.

In cadrul editiei din 2014 au fost trimise peste opt sute de lucrari din mai multe tari, iar participarea echipelor din Romania a fost exceptionala, mai multe dintre ele castigand premii importante.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva