Facebook Twitter Email

Centrele “La Pedale” de împrumutare gratuită a bicicletelor vor fi redeschise, marţi, în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, proiectul fiind reluat după ce anul trecut bicicletele au fost folosite de peste 40.000 de cetăţeni.

Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate vor redeschide, marţi, în parcurile Herăstrău şi Kiseleff, centrele de împrumutare gratuită a bicicletelor în cadrul proiectului “La Pedale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Vor fi disponibile în total 700 de biciclete, adăugându-se două sute de biciclete faţă de anul trecut. Acestea sunt grupate pe trei categorii, pentru adulţi, adolescenţi şi copii.

Pe baza unui buletin de identitate, un adult va putea primi maxim trei biciclete, pentru o perioadă maximă de închiriere de două ore. Acestea trebuie aduse înapoi în stare bună de funcţionare.

“Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, susţine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat în comunicat.

Proiectul “La Pedale” se va desfăşura între 1 aprilie şi 15 noiembrie, programul centrelor de închiriere fiind de luni până vineri, între orele 10.00 -18.00, iar sâmbăta şi duminică, între orele 10.00 – 19.00.

 Sursa: bucharest Herald

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva