Facebook Twitter Email

03 Oct 2013 – 09:32

Comoară arheologică FABULOASĂ: Ce au descoperit cercetătorii sub un deal, în nordul Irakului (VIDEO)
Mai mulţi oameni de ştiinţă de la Universitatea din Leipzig, Germania, au făcut o descoperire senzaţională. Arheologii au găsit în nordul Irakului, sub un deal, un oraş antic numit Idu, vechi de peste 3.300 de ani, relateaza revista Time.

Oraşul Idu a fost sub ocupaţia Imperiului Asirian în urmă cu 3.300 de ani. Mai târziu, odată cu declinul acestui imperiu, oraşul şi-a câştigat independenţa şi a devenit centrul regatului timp de 140 de ani, până când asirienii l-au recucerit.

Cercetatorii au descoperit în 2008, în timpul unor observaţii efectuate în zonă numele oraşului, pe o inscripţie în piatră.

“În regiunea Kurdistanului au fost făcute foarte puţine excavaţii arheologice înainte de 2008”, a declarat Cinzia Pappi, de la Universitatea din Leipzig.

Conflictele din Irak, din ultimele trei decenii, a făcut dificilă cercetarea în această zonă.

Începând cu 2008, au urmat doi ani de săpături arheologice, descoperindu-se obiecte de artă şi unelte vechi de peste 2600 de ani.

Irakul adăposteşte adevărate comori arheologice. În acest an, o echipă de cercetători britanici a scos la lumina ruinele unui complex antic, în sudul Irakului, vechi de peste 4000 de ani unde se crede că a trăit Avraam, una dintre cele mai importante figuri religioase din istorie.

sursa: jurnalul
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva