Facebook Twitter Email

EximBank colaboreaza cu Rasheed Bank pentru facilitarea accesului firmelor romanesti in Irak

 

Bucuresti, 25 septembrie 2013 – EximBank va pune la dispozitia companiilor romanesti un ghid al investitiilor straine in Irak in urma unui acord de colaborare pe care l-a incheiat cu Rasheed Bank,  una dintre cele mai mari institutii bancare irakiene.

„Interesul companiilor romanesti pentru piata irakiana este unul ridicat, iar pentru EximBank este prioritar sa faca demersuri in directia facilitarii derularii proiectelor romanesti in zona. De aceea, in urma intalnirii pe care am avut-o cu o delegatie economica din Irak, am convenit ca, in cadrul eforturilor care se fac la nivel guvernamental pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari, Rasheed Banksa transmita EximBank  un ghid al investitiilor straine care sa cuprinda toate informatiile necesare demararii de proiecte de investitii si care sa fie pus la dispozitia companiilor romanesti”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

El a adaugat ca, in cadrul aceleiasi intalniri, atat EximBank, cat si Rasheed Bank, si-au manifestat interesul privind stabilirea unei relatii de banci corespondente.

”Discutiile purtate au scos in evidenta faptul ca piata irakiana ofera oportunitati importante pentru companiile romanesti, mai ales in domeniul industriei auto si in cel al constructiilor. Consider ca este important ca antreprenorii sa stie ca EximBank are instrumente pentru a sustine atat internationalizarea companiilor romanesti – achizitionarea de actiuni emise de o companie din strainatate de exemplu, dar si participarea lor la proiecte din afara tarii – cum ar fi constructia unui gazoduct, modernizarea unei uzine sau realizarea de facilitati de montaj in domeniul auto”, a mai spus Traian Halalai.

EximBank a dezvoltat si ofera solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, similare cu instrumentele din portofoliul oricarei ECA (Export Credit Agencies), precum:

  • garantii pentru participare la licitatii, garantii de restituire a avansului platit de importator, garantii de buna executie a contractelor etc.polite de asigurare a incasarilor din contractele de export cu plata amanata;
  • polite de asigurare a creditelor cumparator acordate de banci importatorilor pentru plata marfurilor/serviciilor din Romania;
  • polite de asigurare a investitiilor romanesti in strainatate.

Operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva