Facebook Twitter Email
Mircea Vulcănescu – chip de mărturisitor creștin
16 Noiembrie 2013
ora 18:00
Consulatul General al
României, München
Intrarea gratuită
Adresa:
Richard-Strauss-Str. 149,
81679 MünchenAcces:
U4, stația Richard-Strauss-Str.
Bus 144, 154, stația Effnerplatz
Tram 16, 18, stația Effnerplatz

Centrul Bisericesc Românesc Ortodox din München împreună cu Consulatul General al României din München organizează sâmbătă, 16 noiembrie 2013, la orele 18:00, conferinţa cu tema “Mircea Vulcănescu – chip de mărturisitor creştin”.

Vor conferenția Pr. Lect. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, și Dl. Ionuț Butoi, doctor în sociologie.

În finalul prezentării toți cei prezenți vor avea posibilitatea participării la un dialog deschis cu conferențiarii.
Filosof, sociolog, economist, profesor de etică, Mircea Vulcănescu s-a născut la 3 martie 1904 şi a murit la 48 de ani la Aiud, la 28 octombrie 1952. A făcut parte din elita culturală a României, a ocupat mai multe funcţii de stat în timpul guvernării Antonescu, s-a remarcat ca un bun vorbitor şi propovăduitor al valorilor tradiţionale româneşti creştine şi al spiritualităţii ortodoxe. A fost închis după venirea comuniştilor la putere, catalogat ca duşman al poporului şi condamnat la 8 ani de temniţă grea. A murit în temuta temniţă a Aiudului, fiind supus la un regim de exterminare fizică şi psihică.
Renumite sunt și ultimele sale cuvinte: „Să nu ne răzbunaţi!”.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva