Facebook Twitter Email

arctic.jpg

Arctic Gaesti a inaugurat joi, in prezenta premieruluiVictor Ponta, o noua linie de productie, investitie de 24 de milioane de euro, devenind astfel cea mai mare fabrica de productie de frigidere din Europa, avand o capacitate anuala de 2,5 milioane de unitati.

”Decizia noastra de a construi o noua linie de productie este o dovada a increderii pe care o avem noi in Arctic, dar si in echipa noastra. Cu aceasta noua investitie, Arctic a devenit cea mai mare fabrica de productie de frigidere din Europa cu o capacitate anuala de 2,5 milioane de unitati. Valoarea totala a investitiei este de 24 de milioane de euro si am primit 10 milioane de euro ca ajutor de stat”, a afirmat presedinte in cadrul grupului Koç si CEO Arcelik, Levent Çakýrodlu.

Acesta a adaugat ca, de la preluarea Arctic de catre Arcelik, capacitatea de productie si exporturile au crescut foarte mult.

”Astazi se marcheaza un moment esential in evolutia Arctic. Inaugurarea noii linii de productie este o dovada a investitiei continue a Arcelik in Arctic. De la preluarea companiei de catre Arcelik capacitatea de productie a Arctic crescut de la 300.000 de unitati la 2,5 milioane de unitati pe an. Veniturile din vanzari au crescut si ele de cinci ori ajungand la 272 de milioane de euro. Si mai important, veniturile din exporturi au crescut de noua ori”, a precizat Levent Çakýrodlu, citat deAgerpres.

El a mai spus ca, incepand cu 2002, Arctic Gaesti a contribuit cu 98 de milioane de euro impozit la bugetul de stat.

Arctic Gaesti are acum 2.500 de angajati. Reprezentantii companiei au precizat ca prin constructia noii linii de productie se creaza 500 de noi locuri de munca, plus alte 500 pe orizontala.

Compania Arctic detine in Romania trei branduri puternice — Arctic, Beko si Grundig. Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucator european in industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koç Group.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva