Facebook Twitter Email

Fondul de Coeziune al UE si BERD isi unesc fortele pentru modernizarea si imbunatatirea serviciilor de apa si canalizare in judetul Bihor, aflat in nord-vestul Romaniei. 

BERD acorda un imprumut de 5 milioane euro, cu maturitate la 15 ani, pentru a cofinanta un program regional de investitii in valoare de 83,27 milioane euro, aprobat de Uniunea Europeana, ce include finantari nerambursabile semnificative din partea UE.

Programul de modernizare va fi implementat de Compania De Apa Oradea S.A., beneficiarul imprumutului, care este furnizorul local de servicii de apa. Se asteapta ca aceasta modernizare sa duca la reducerea pierderilor de apa, optimizarea costurilor si alinierea serviciilor companiei la standardele si directivele de mediu ale Uniunii Europene.

Jean-Patrick Marquet, Director BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu a declarat: “BERD si-a exprimat angajamentul pentru imbunatatirea infrastructurii urbane in Romania, in special a serviciilor de apa si canalizare, si pentru facilitarea absorbtiei fondurilor UE. Acest imprumut va permite companiei sa modernizeze infrastructura de apa si canalizare in 12 aglomerari urbane din Bihor.”

Imprumutul BERD face parte din Programul Cadru de Co-Finantare a proiectelor regionale de apa din Romania, lansat in 2010. Compania de Apa Oradea S.A. este a 19-a companie din Romania care beneficiaza de un astfel de imprumut pentru modernizarea serviciilor de apa si canalizare. Pana in prezent, Banca a investit peste 250 milioane euro sub acest program cadru si a mobilizat peste 1,6 miliarde euro din Fondul UE pentru serviciile de apa si canalizare destinat Romaniei.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit aproximativ 6,4 miliarde euro in peste 330 de proiecte si a mobilizat peste 12 miliarde euro din alte surse de finantare.

Sursa:Bank news

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva