Facebook Twitter Email

manaslu.jpg

Patru alpinisti vor participa, intre 29 august si 29 octombrie, la o expeditie romaneasca pe Varful Manaslu (foto) din Himalaya, care are o inaltime de 8.156 de metri si pe care vor sa il atinga fara a folosi oxigen suplimentar sau ajutorul serpasilor.

Actiunea este cofinantata de catre Consiliulul Judetean Sibiu, prin Agenda sportiva, cu suma de 15.000 de lei, fiind sustinuta si de catre Serviciul Public Salvamont Sibiu.

Expeditia va avea loc in perioada 29 august – 29 octombrie in Muntii Himalaya, pe Varful Manaslu (8.156 metri), al optulea varf al planetei. Echipa care va intreprinde aceasta expeditie este formata din patru alpinisti: Adrian Valean (Sibiu) – lider expeditie, Vlad Capusan (Cluj), Vasile Cipcigan (Cluj), Mihnea Prundeanu (Cluj), transmite Mediafax.

“Promovarea sporturilor de munte si a alpinismului la mare altitudine este unul din scopurile principale ale acestei expeditii. Desi suntem o tara cu traditie in alpinism, lista alpinistilor care au reusit sa urce pana in prezent un varf de peste 8.000 de metri este restransa, mai putin de 10 sportivi reusind aceasta performanta in intreaga istorie alpina a Romaniei, iar lista celor care nu au utilizat oxigenul suplimentar este si mai redusa”, a precizat Adrian David, seful Serviciului Salvamont Sibiu.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva