Facebook Twitter Email

provadia.jpg

Sapaturile in situl Tartaria din judetul Alba, unde au fost descoperite trei tablite cu pictograme considerate a fi din anul 5.000 i.Hr., vor fi reluate, dupa doi ani, de arheologi din Sibiu si Alba, intr-o cercetare sistematica, pe o suprafata de peste 2,5 hectare de teren.

“Dorinta noastra este ca, in cel mai scurt timp, sa facem la fata locului si primele restaurari de locuinte, ca sa se vada cum ni le inchipuim noi, in functie de ce gasim, locuinte in care e liber sa locuiasca cine doreste. In Occident, si sper ca si la noi, sunt tot felul de oameni care platesc ca sa locuiasca si sa se primeneasca spiritual in case facute dupa modelul preistoric. Noi o sa le dam sansa”, a spus Managerul Muzeului National Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca, citat de Mediafax.

In septembrie 2011,arheologii de la Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova au descoperit, in localitatea Paulesti, situata la cativa kilometri de Ploiesti, doua morminte vechi de 4.500 de ani si unul vechi de o mie de ani, acesta din urma apartinand cel mai probabil unui membru al unei populatii nomade.

Arheologii au facut sapaturi la marginea padurii din localitatea prahoveana Paulesti, la cativa kilometri de Ploiesti si foarte aproape de Drumul National 1, pentru descarcarea arheologica a zonei in vederea efectuarii unei investitii.

Astfel specialistii au descoperit trei morminte, dintre care doua vechi de 4.500 de ani si unul datand din urma cu un mileniu.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva