Facebook Twitter Email
Marius Vizer, românul care a fost ales preşedintele sportului mondial
Marius Vizer, românul care a fost ales preşedintele sportului mondial

Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, a fost ales, vineri, la Sankt Petersburg, în funcţia de preşedinte al organizaţiei mondiale SportAccord. Vizer a fost ales cu 54 de voturi din 92 şi l-a învins pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Rugby, francezul Bernard Lapasset. Vizer succede în funcţie olandezului Hein Verbruggen.

SportAcorde reuneşte sub egida sa 107 federaţii sportive internaţionale. Proiectul românului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care să fie generatoare de venituri substanţiale, din care să beneficieze fiecare federaţie membră, chiar şi cele neolimpice, precum şi alte mecanisme de finanţare a organizaţiei: o Bancă Internaţională a Sportului, o Loterie Internaţională a Sportului şi o Asigurare Internaţională Sportivă.

“Un SportAccord brand mondial recunoscut, cu o structură modernă, chiar re-branduit, cu o viziune sănătoasă și prosperă, un SportAccord nou și performant, liber și independent și nemanipulabil, care să deservească strict interesele membrilor săi și a organizației lor: cu un brand care să strălucească și s fie popular, respectat, mediatizat, apreciat și atractiv pe piața de marketing și media, un SportAccord în care membrii să fie demni și mândri de organizația lor,  o organizație cu identitate, valoare și continuitate, cu programe și structuri de dezvoltare la toate nivelurile, cu evenimente care să genereze resurse și nu să le consume, cu structuri și evenimente de nivel, global, regional, național, cu alianțe puternice și stabile, astfel încât atunci când ne așezăm la masa tratativelor să reprezentăm o forță și o familie unită, un SportAccord liber și independent, administrat în mod profesionist, transparent și performant”, a declarat Vizer înainte de alegeri.

Marius Vizer crede că “valoarea cea mai de preț a omului este onoarea și conștiința. Cauza pe care o reprezentăm fiecare la nivelul nostru trebuie să fie călăuzită mereu de: spiritul de libertate de exprimare și decizie, interesele și binele comunității pe care o reprezentăm, onestitate, dreptate și curaj, Viziunea, știința și curajul au reformat omenirea”.

Conferinţa SportAccord a avut loc în perioada 26-31 mai, în Rusia, la Sankt Petersburg.

“Din 2017 vreau să organizez campionatele mondiale reunite în aceeaşi ţară, fără să fie necesare investiţii de infrastructură, logistică, aşa cum se face pentru sporturile olimpice, dar şi din resurse generate de un eveniment local. Vom finanţa federaţiile naţionale care se confruntă cu o serie de neajunsuri. Din bugetele atrase de Banca Internaţională a Sportului, Loteria Internaţională a Sportului etc un find de investiţii […] SportAccord este o organizaţie înfiinţată în 1967, la care au aderat atunci 26 de federaţii internaţionale şi actualmente un frup de 106 organizaţii internaţionale: 35 olimpice şi 71 deolimpice. SportAccord este o forţă reală a sportului mondial care de câteva decenii a fost ţinută într-o poziţie pasivă şi pe care vreau eu să o trezesc acum”, a mai declarat Vizer, la Realitatea TV.

Misiunea organizației Sport Accord este să unească și să sprijine toți membrii săi și să protejeze interesele lor comune, conservând și respectând autonomia lor. Sport Accord poate fi privită ca o umbrelă care acoperă atât sporturile olimpice, cât și pe sporturile neolimpice. Sport Accord încurajează și facilitează schimbul de informații între membri și asigură expertiza în domenii precum anti-dopingul, responsabilitatea socială, integritatea. Prin stabilirea diverselor jocuri (polisportive) care reunesc sporturile similare, scopul organizației este de a promova membrii și de a crește vizibilitatea lor. Ca organizație, valorile cheie cu care se identifică sunt neutralitatea, transparența și responsabilitatea, promovând în același timp capacitatea sportului de a contribui la schimbări pozitive în societate.

SportAccord are 91 membri cu drepturi depline (federațiile sportive internaționale, care guvernează sporturi specifice la nivel mondial) și 16 membri asociați (organizațiile care desfășoară activități strâns legate de federațiile sportive internaționale).

Sursa: Realitatea

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva