Facebook Twitter Email

Românca Valerica Ţarcă, în vârstă de 49 de ani, membră a Partidului Democrat italian (PD, de centru-stânga), candidează la Consiliul general al Primăriei Romei, la alegerile locale din 26-27 mai, susţinându-l pe Ignazio Marino, candidatul de centru-stânga la funcţia de primar al capitalei Italiei. Ea a explicat de ce a luat această decizie şi ce aşteaptă de la aceste alegeri comunitatea românească, cea mai mare comunitate de străini din capitala Italiei.

Născută la Deva, rezidentă la Roma de 22 de ani /din 1991/, absolventă a Facultăţii de ştiinţe economice din Timişoara, Valerica Ţarcă lucrează ca broker de asigurări la o societate din Roma.

 Înscrisă în Partidul Democrat (PD, de centru-stânga) din anul 2008, doamna Ţarcă face parte din conducerea regională a PD /în regiunea Lazio/ şi este de asemenea membru al Forumului naţional pentru imigraţie (Forum Immigrazione).

 Candidează pentru o funcţie în Consiliul general al Primăriei Romei, pe lista civică “Ignazio Marino primar’.

 Valerica Ţarcă a declarat că “este implicată de mai mulţi ani în lupta pentru apărarea drepturilor celor mai defavorizate persoane şi a drepturilor minorităţilor”.

 “Am decis să candidez la funcţia de consilier comunal la Primăria Romei pe lista civică a senatorului Ignazio Marino, din PD, candidat la funcţia de primar al capitalei Italiei, pentru a le putea da voce conaţionalilor noştri şi pentru a reprezenta drepturile comunităţii româneşti, care, prin munca cetăţenilor români rezidenţi la Roma, contribuie în fiecare zi la dezvoltarea acestui oraş’, a afirmat Valerica Ţarcă. Ea a adăugat că senatorul Marino poate deveni “un bun primar al Romei’, deoarece “pune accentul pe schimbare şi propune măsuri pentru o gestionare corectă, transparentă şi profesională a resurselor economice şi financiare de care dispune primăria Romei’.

 “Ca româncă, doresc şi eu să particip la viaţa politică a oraşului în care am decis să trăiesc şi să muncesc, spre binele comunităţii româneşti şi al celorlalte comunităţi străine din capitala Italiei, care trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi pe care le au toţi locuitorii Romei’, a subliniat doamna Ţarcă.

 “Lucrurile pe care trebuie să le facem imediat sunt concrete, iar rezolvarea lor ar putea contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii familiilor noastre’, a mai afirmat candidata româncă. Dacă va fi aleasă, Valerica Ţarcă promite că se va ocupa “de lipsa locurilor în creşe şi grădiniţe pentru copii, de lipsa birourilor de informaţii de care au nevoie cetăţenii români, de birocraţia excesivă din administraţia locală, de accesul la serviciile sociale şi sanitare şi, în primul rând, de apărarea imaginii comunităţii româneşti’. Acestea sunt principalele probleme pe care doamna Ţarcă ar dori să le aducă în consiliul comunal al Romei. “Românii au nevoie de un conaţional în consiliul Romei, de cineva care să le apere interesele, indiferent de simpatiile politice din Italia, de stânga, de dreapta sau de centru’, susţine Valerica Ţarcă.

 Aceste alegeri administrative din 26 şi 27 mai constituie o ocazie importantă pentru românii rezidenţi la Roma, “pentru a putea contribui la dezvoltarea acestui oraş, unul dintre cele mai frumoase din lume, care poate deveni şi cel mai ospitalier, un loc în care niciun emigrant nu trebuie să se simtă străin sau singur’, a mai subliniat candidata născută în România.

 Împreună, toţi românii de la Roma, şi toţi românii din Italia, “pot construi un viitor mai bun pentru ei, pentru copiii lor şi pentru întreaga comunitate europeană, din care România face parte cu onoare’, iar românii trebuie să vină la vot la alegerile administrative din 26-27 mai, “pentru a-şi apăra drepturile’, şi-a exprimat convingerea Valerica Ţarcă.

 Alegerile locale din Italia se vor desfăşura pe 26 şi 27 mai, în 719 comune din Peninsulă, iar cetăţenii români rezidenţi îşi pot exercita dreptul de vot şi pot candida.

 La Roma va fi ales primarul, în cursă fiind înscrişi 19 candidaţi /printre care nicio femeie/. Cu cele mai multe şanse sunt cotaţi: actualul primar, care candidează pentru un al doilea mandat, Gianni Alemanno /55 de ani, din partidul de dreapta Poporul Libertăţii/, Ignazio Marino /58 de ani, medic chirurg, senator al Partidului Democrat, de centru-stânga/, Marcello De Vito /38 de ani, avocat, reprezentant al Mişcării populiste 5 Stele/ şi independentul Alfio Marchini /48 de ani, antreprenor/.

 Roma este cel mai mare municipiu în care vor avea loc alegerile locale din 26 şi 27 mai.

 Cetăţenii români care s-au înscris pe lista electorală suplimentară de la Roma sunt în număr de circa 4.500. Numai aceştia se vor bucura de dreptul şi de posibilitatea de a-şi alege administratorii locali.

Sursa: money

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva