Facebook Twitter Email
Austria Card.jpg
Austria Card Romania, parte a grupul elen Lykos, a anuntat miercuri inaugrarea oficiala a fabricii sale de dezvoltare, productie si personalizare de smart cards (carduri cu cip) din Bucuresti, prima de acest fel din Romania.

Dupa o investitie totala de 25 milioane euro, noua facilitate de productie va furniza carduri cu cip, atat ca instrumente de plata contactless, dual interface, contact-based, cat si ca instrumente pentru identificare securizata, pentru piata locala si Europa Centrala si de Est.Compania estimeaza ca va recupera investitia in 3-5 ani.

Pana in prezent au fost angajate circa 50 de persoane, iar pana la finalul acestui an compania va mai recruta inca 50 de persoane pentru a ajunge la o echipa formata din 100 de salariati, a spus miercuri Nikolaos P. Lykos, presedinte si CEO al Grupului Lykos.

Procesul de productie al companiei este certificat de MasterCard si Visa.

Fabrica, aflata in sectorul 1 din Bucuresti, are 15.000 de metri patrati, iar terenul detinut de companie are 85.000 de metri patrati. Lykos are planuri de extindere a fabricii din Romania pe viitor, potrivit lui Jochen Hense, CEO al Austria Card.

Unitatea din Romania va produce carduri pentru banci, guvern (pasapoarte, carti de identitate), dar si pentru companii de transport, cum ar fi biletele de tren.

Jochen Hense a precizat ca in acest an estimeaza ca fabrica va produse 40-50 de milioane de carduri, iar in 2014 aceasta va functiona la capacitate maxima, producand 140-150 de milioane de carduri.

Primii clienti se numara BCR, Raiffeisen si Piraeus. Mai mult de 80% din volumul de carduri realizat in Bucuresti va fi exportat catre peste 35 de tari, inclusiv in Bulgaria, Austria, Germania, Slovenia, Rusia, Turcia si altele.

Aceasta este a doua fabrica de carduri a grupului, care mai detine o astfel de unitate in Viena.

Noua fabrica produce si personalizeaza carduri din materiale diverse intr-o multitudine de forme, de la cele simple din hartie si carton multi-stratificat, la cele din PVC si materiale ecologice, de la carduri simple de membru si de loialitate, pana la carduri inteligente de plata si identificare.

Pentru acest an, Austria Card Romani estimeaza o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro si un profit EBITDA de 1,9 milioane de euro.

In Romania, compania este prezenta si prin Inform Lykos Bucuresti, cu activitati in sectorul de tipografie si servicii IT, management de date si informatii cu caracter confidential.

Furnizorul de carduri Austria Card a fost preluat in proportie de 85% in anul 2007 de catre compania elena Inform Lykos de la Banca Nationala a Austriei. Ulterior, in 2011, firma elena a preluat controlul integral asupra Austria Card

Austria Card produce peste 75 milioane de carduri pe an, avand circa 350 de angajati. Compania are unitati de productie si personalizare carduri in Viena si furnizeaza carduri inteligente la nivel global, exportand peste 60% din cardurile produse catre banci din Europa Centrala si de Est.

autor: Andreea Radu
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva