Facebook Twitter Email
 Balul Albastru, la a doua ediţie 

Peste 15 cunoscuți artiști, designeri și oameni de media susțin cauza persoanelor cu autism

Balul Albastru, cel mai important eveniment de caritate din România pentru îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor cu autism, va avea loc joi, 18 aprilie, ora 19:00  la Hotel JW Marriott Bucharest Grand Hotel – Sala Grand Ballroom. Evenimentul este la cea de-a doua ediţie şi este organizat de Asociația Învingem Autismul. Și în acest an, personalităţi ale societăţii româneşti şi companii importante îşi adună forţele, generozitatea şi dorinţa de a face bine pentru a susţine acest proiect ambiţios.

FOTO_ Andreea Marin_Tablou pt Balul Albastru

Gazdele evenimentului vor fi Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu Ionescu, iar licitația va fi moderată de Mihai Ghiță.  Ei vor fi însoţiţi de invitaţi de marcă, precum E.S. domnul Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la București, Andreea Marin, Antonia, Simona Pătruleasa, Manuela Hărăbor, Anca Rusu, Leonard Iozefini, Trupa Taxi, Irina Sârbu, Trupa Bandidos, școala de tango argentinian TangoTangent, Horia Vârlan, Nuami Dinescu, Cristina Vasiu, dar și alte personalități și invitați surpriză din țară și din străinătate.

Ediția din acest an îl va avea ca invitat special pe Scott James, tânăr cântăreț din Marea Britanie, diagnosticat cu sindrom Asperger – o tulburare din spectrul autismului. Scott James a participat la concursul X Factor din Marea Britanie, unde a impresionat juriul și a devenind celebru în întreaga lume pentru interpretarea piesei Through My Eyes, devenită un imn internațional pentru cauza autismului. Din 2009, cântă în toată lumea pentru acțiuni de conștientizare și de strângere de fonduri pentru persoanele afectate de autism. Vizita lui Scott James este sponsorizată de agenția de turism Urban Travel.

„M-am implicat încă din 2008 în cauza copiilor cu autism, pentru că pur şi simplu îmi pasă. La Balul Albastru organizat de Asociaţia Învingem Autismul voi dona pentru  licitaţie un tablou creat special pentru eveniment de pictorul Codrin Mircea, care a făcut la rugămintea mea această lucrare. Povestea este frumoasă, el este unul dintre zecile de mii de tineri care îmi scriu pe Facebook. Îi multumesc pentru că a răspuns imediat pozitiv ideii mele prin gestul său de omenie, folosind talentul său în sprijinul copiilor cu autism.” a declarat Andreea Marin.

“Ne bucurăm întotdeauna când întâlnim oameni care pot și vor să facă bine – mă refer aici la organizatori – și care ne oferă și nouă posibilitatea să ajutam un pic. Taxi va canta la “Balul Albastru” pentru ca tinerii și copiii care sunt afectați de autism să primească sprijin pentru a se deschide spre o viață normală. Dacă aveți posibilitatea să vă implicați, vă rugăm să nu ezitați.” a declarat Dan Teodorescu.

Veți avea ocazia să participați la o seară elegantă, punctată de surprize și momente artistice. Momentul culminant al serii va fi licitația, în cadrul căreia  puteți câștiga obiecte cu valoare personală sau artistică și servicii donate de susținători ai cauzei autismului: Casa Regală, Andreea Marin, Catalin Botezatu, vedete ale Kanal D, școala de tango argentinian TangoTangent, artista Roxana Ene, agenția de turism Edelweiss Travel și Austrian Airlines, Leonard Iozefini, Sole Restaurant și mulți alții.

Fondurile strânse la Balul Albastru vor fi folosite pentru desfășurarea unui program de integrare socială dedicat tinerilor cu autism  și pentru susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenții al Asociației Învingem Autismul, în cadrul căruia peste 30 de copii cu autism beneficiază  de sprijin specializat.

Biletele individuale pentru bal (130 de euro)  și pachetele de sponsorizare  (Platinum: 3000 EURO, Gold: 2000 EURO, Silver: 1000 EURO)  pot fi achiziţionate prin e-mail la oana.varlan@invingemautismul.ro. Sumele donate pot fi direcționate în contul: IBAN RO57 RZBR 0000 0600 1170 6588, Raiffeisen Unirea (în lei, la cursul BNR din ziua plății)

Dress code recomandat: gala dinner. Tematică: vestimentație sau accesorii albastre. 

Sponsorii evenimentului: The Advisers Knight Frank, CEC Bank, Digi 24, Garanti Bank, Popovici Niţu&Asociaţii, Raiffeisen Bank, Rompel Surgical Products, Unicredit Tiriac Bank, Provident Financial, Alpha Bank.

Partenerii evenimentului: Kamrad Event Management, Butterfly Media Group, Graffiti PR, Vinexpert, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Acqua Carpatica, Timbark, Kanal D, Urban Travel  4U, TangoTangent , Edelweiss Travel, Austrian Airlines, Oficiul de turism Inns’bruck, Sole Restaurant, Nichi – Cristina Nichita, Decât o Revistă, Tudor Tailor, Delicatese Florescu, Graphissimo Print, GodMother, DESHID

Despre Asociația Învingem Autismul

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, Asociația are un număr de peste 30 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA.

Asociația Învingem Autismul este membră a Federației pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. autismfedra.ro.

Sursa: Romania pozitiva

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva