Facebook Twitter Email

Foto Shutterstock

Dacia, cel mai mare producător de autoturisme din România şi unul dintre cele mai cunoscute branduri locale peste hotare, a decis să intre pe piaţa producţiei de energie electrică printr-un proiect de panouri fotovoltaice care ar urma să fie instalat pe acoperişul uzinei de la Mioveni.

Şi alte companii analizează astfel de proiecte pe acoperişul unităţilor pe care le au în portofoliu, un astfel de exemplu fiind magazinul IKEA din Băneasa. Între timp, pentru firme precum Selgros acoperişurile deja au început să facă bani din energia solară.

Proiectul Dacia din România vine la scurt timp după ce grupul Renault, proprietarul producătorului auto local, a “plantat” 40 de hectare cu panouri fotovoltaice în toate cele şase unităţi de producţie din Franţa, acesta fiind cel mai mare sistem de acest gen făcut de vreun jucător din industria auto.

Chiar din momentul în care grupul a finalizat investiţia de circa 60 de MW, echivalentul a 80-90 de milioane de euro, Renault a anunţat că au fost demarate studii de fezabilitate pentru proiecte solare în Slovenia, Maroc, Brazilia, Columbia, Chile şi România.

“Confirmăm că există un proiect de parc fotovoltaic la Dacia. Mai multe amănunte veţi putea afla la momentul oportun”, au declarat reprezentanţii direcţiei de comunicare a Dacia.

Autori: Roxana Petrescu Bogdan Alecu

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva