Facebook Twitter Email
  • Fundaţia Real Madrid a inaugurat, marţi, o şcoală socială de fotbal în Bucureşti, care are ca scop integrarea socială prin sport a 80 de copii cu risc de abandon şcolar, cu vârste între 7 şi 15 ani, din două instituţii de învăţământ aflate într-o zonă defavorizată a Sectorului 3, anunță realitatea.net

Şcoala Socială de Fotbal este constituită în România în parteneriat cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, Primăria Sectorului 3 şi Fundaţia Vodafone.

UPDATE: 

Fundația Realmadrid a inaugurat Școala Socială de Fotbal București

Prin sport mai aproape de școală

Școala Socială de Fotbal este o inițiativă a Fundației Realmadrid implementată în România în parteneriat cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor (FDP) având ca parteneri locali Primăria Sectorului 3 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația Vodafone.

Scopul proiectului, care se derulează în perioada octombrie 2012 – septembrie 2013, este în totalitate unul social și vizează integrarea socială prin sport a 80 de copii cu risc de abandon școlar cu vârste între 7-15 ani din două școli din sectorul 3 din București: Școala nr. 55 și Școala nr .67. Copiii beneficiază de două antrenamente săptămânale sub îndrumarea a patru antrenori formați în luna noiembrie 2012 la București de către antrenorul oficial al Fundației Realmadrid, care a transferat metodologia de predare specifică. Supervizarea tehnică a proiectului este realizată de domnul Renzo Rossi, fost antrenor al mai multor echipe din divizia A, care se implică voluntar în proiect.

Inaugurarea oficială a Școlii Sociale de Fotbal București a avut loc marți 19 februarie 2013 în prezența Ministrului Educației Naționale domnul Remus Pricopie, a Primarului Sectorului 3 domnul  Robert Sorin Negoiță, a reprezentanților Ambasadei Spaniei la București: secretar Luis Tejero și consilier Maria Mendez, a directorului general al Fundației Realmadrid domnul Julio Gonzalez, a doamnei Georgiana Iliescu, din partea Fundației Vodafone România și a directorului executiv al FDP domnul Călin Pop. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Centrului Sportiv Apollo din sectorul 3 din București.

”Este o oportunitate incredibilă pentru copiii aflați în situație de marginalizare socială pentru a nu renunța la școală și a-și îmbunătăți frecvența și rezultatele la învățătură. Metodologia de predare a fotbalului specifică Fundației Realmadrid este una inovativă, în care elementele tehnice sportive se îmbină cu cele educative. Copiii vin la școală mai motivați, iar la antrenamente învață să joace fotbal, dar și valori esențiale pentru viață: respectul, solidaritatea, cooperarea și ce înseamnă un stil de viață sănătos. Echipa FDP consiliază părinții copiilor privind importanța educației, monitorizează evoluția școlară a copiilor și facilitează participarea copiilor la alte tipuri de activități educative complementare”, declară Călin Pop – director executiv FDP.

”Fotbalul are o putere de atracție foarte mare în rândul tinerilor și, de aceea, este un instrument în integrarea socială. Implementarea acestei Școli de Sport la București este o reflectare a angajamentului de solidaritate și loialitate pe care Fundația Realmadrid l-a câștigat în România în parteneriatul cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor și cu sprijinul consistent al Primăriei Sectorului 3 București și al Fundației Vodafone România. Sportul și valorile Real Madrid au fost până în prezent transmise unui număr de peste 40,000 de copii din toată lumea, iar proiectele trebuie extinse și consolidate pentru a ajuta cât mai mulți copii, tineri și persoanele cele mai vulnerabile.” Julio Gonzalez, director executiv Fundația Realmadrid.

“Orice proiect care are ca obiectiv sprijinirea tinerilor aflaţi în dificultate, cu probleme sociale severe şi cu risc de abandon şcolar va avea, necondiţionat, sprijinul meu. Cu atât mai mult, în situaţia în care un club ca Real Madrid doreşte să se implice într-un demers atât de generos. De asemenea, voi face toate eforturile ca şi sprijinul de la nivel guvernamental să fie semnificativ, pentru că sunt convins că este un proiect care merită o atenţie specială. Mă bucur că avem deja susţinători din mediul privat – Fundaţia Vodafone şi Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor – cărora le mulţumesc pentru faptul că au avut atenţie şi au ales să-l sprijine.” Robert Sorin Negoiţă, Primarul Sectorului 3.

„Sigur că în astfel de momente pot fi spuse multe lucruri, dar eu propun să ne uităm la acești copii și să vedem care sunt efectele acestui program. Vreau să punctez că, pentru consolidarea și dezvoltarea educației o importanță deosebită o are implicarea administrației publice locale”, a precizat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

Fundația Realmadrid întruchipează sufletul Clubului Real Madrid și pune în practică aceeași energie plină de grijă. Zi de zi, fundația își asumă provocarea de a schimba viețile persoanelor în dificultate. Până acum fundația a pus bazele  a peste 200 Școli de Fotbal în 65 de ţări din toată lumea. Mai multe detalii despre activitatea organizației puteți afla pe pagina www.realmadrid.com/fundacion

Scoala Sociala de Fotbal Fundatia Realmadrid

Primăria Sectorului 3 București se va implica în cadrul proiectului prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului și al Direcției de Învățământ Cultură a Sectorului 3. Primăria Sectorului 3 asigură finanțarea sumelor reprezentând cheltuielile directe cu programul social și activitatea sportivă. O importantă contribuție la implementarea proiectului este legată de asigurarea locației în care au loc antrenamentele, și anume terenul din cadrul Complexului Sportiv Apollo. Valoarea totală a aportului financiar al Primăriei Sectorului 3 este de 194.000 lei.

Fundația Vodafone Romania este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. Contribuția financiara a Fundației Vodafone este de 20.000 euro. Mai multe detalii despre organizație puteți afla pe pagina www.fundatia-vodafone.ro

Fundația Dezvoltarea Popoarelor este o organizație nonguvernamentală creată în anul 1996 a cărei misiune este oferirea de oportunități socio-educative și de integrare profesională persoanelor aflate în situație de risc social. Rolul FDP în cadrul proiectului  va fi de implementare a activităților prevăzute: selecția copiilor beneficiari, derularea activităților sociale și sportive în beneficiul elevilor Școlii Sociale de Fotbal. Mai multe detalii despre activitatea organizației puteți afla pe pagina www.fdpsr.ro.

Sursa: Romania pozitiva

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva