Facebook Twitter Email

Pozitia copilului premiu Berlin ursul de aur

Filmul “Pozitia copilului”, regizat de Calin Peter Netzer, a primit, in aceasta seara, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

Distinctia a fost primita de regizorul Calin Peter Netzer si de producatorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, presedintele juriului editiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, potrivit Mediafax.

“Pozitia copilului” s-a aflat in competitia oficiala a Berlinalei 2013 alaturi de alte 18 filme.

Din juriul competitiei oficiale a Festivalului International de Film de la Berlin ( 7-17 februarie) au facut parte Wong Kar Wai (presedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen si Ellen Kuras.

Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de “Pozitia copilului”, sambata seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine dupa ce, vineri seara, filmul “Pozitia copilului” de Calin Netzer a primit si premiul criticii internationale – FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul International de Film de la Berlin.

Filmul “Pozitia copilului”, de Calin Netzer, care a avut premiera mondiala luni seara, la Festivalul International de la Berlin, a fost aclamat de presa internationala, Die Welt titrand “In sfarsit, un favorit la Ursul de Aur!”, in timp ce Variety a apreciat prestatia Luminitei Gheorghiu.

“Pozitia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer, dupa multi-premiatele “Maria” (2003) si “Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

“Pozitia copilului” este o productie Parada Film in co-productie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO Romania.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva