Facebook Twitter Email

stadion.jpegPrimăria Timişoara a decis luni lansarea unui concurs de soluţii internaţional pentru proiectarea noului stadion al Timişoarei, care va avea circa 45 de mii de locuri.
“Aşteptăm un proiect ultramodern, cuprinzând stadionul în sine, cu toate funcţionalităţile aferente unui stadion modern, inclusiv cu spaţii comerciale înglobate, dar şi o parcare adecvată. Ne dorim un stadion cu o capacitate între 40 de mii şi 45 de mii de locuri, care să poată găzdui evenimente sportive şi artistice de prim rang”, a declarat luni primarulNicolae Robu. Edilul-şef şi-ar dori ca, în măsura în care programele europene în perioada 2014-2020 o vor permite, finanţarea principală să fie asigurată din fonduri europene.

Fosta administraţie judeţeană vorbea despre un proiect asemănător, dar cu o capacitate de doar 30 de mii de locuri, la standarde UEFA şi FIFA, ale cărui costuri porneau de la 50 de milioane de euro şi ajungeau la 90 de milioane de euro, în funcţie de variante şi dotări.

Nicolae Robu spune că acum este vorba despre un nou proiect, pe care-l doreşte performant, în perspectiva dezvoltării Timişoarei ca viitoare metropolă cu peste 2 milioane de locuitori în următorii 20 de ani. Cum, un astfel de stadion nu se construieşte prea des, Robu vrea unul pe măsura anului 2030. AGERPRES

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva