Facebook Twitter Email

China Huadian Engineering vrea sa investeasca in industria miniera si productia de energie pe baza de carbune din Romania, a anuntat luni Ministerul Economiei, dupa o discutie intre ministrul de resort, Ion Ariton, si o delegatie a companiei chineze.

“In cadrul discutiilor reprezentantii companiei chineze si-au declarat interesul de a investi in obiective din industria miniera si din productia de energie pe baza de carbune”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

In urma cu circa doua saptamani surse din domeniul energetic au declarat ca grupul China Huadian vrea sa intre in actionariatul EnergoNuclear, companie care deruleza proiectul de 4 miliarde de euro al constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda.

Totodata, alta companie chineza, State Grid Corporation of China, inclusa in topul Forbes 2010 printre cele mai mari zece companii la nivel mondial, este interesata sa preia actiuni la transportatorul de energie Transelectrica (TEL), potrivit unor surse apropiate discutiilor.

Compania de stat China Huadian Engineering are ca principale domenii de activitate productia de utilaje grele, tehnologii de tratarea apei si protectia mediului, energii din surse neconventionale, constructia de centrale electrice, respectiv cercetare si dezvoltare de produse de inalta tehnologie.

Operatiunile grupului din care face parte compania includ productia de energie, servicii de termoficare, dezvoltarea de energie din surse primare, precum carbunele si alte servicii tehnologice pentru domeniul energetic.

Corporatia are afaceri in mai multe state, intre care Rusia, India, Vietnam, Indonezia sau Arabia Saudita.

China Huadian a fost infiintata in 2002 de statul chinez, impreuna cu alte patru corporatii. Impreuna, cei cinci producatori de energie controleaza 45% din capacitatea energetica instalata a Chinei, potrivit publicatiei americane Forbes.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva